Încă un dosar care îl viza pe Băsescu a fost distrus

Traian Băsescu
Traian Băsescu

După dosarul de colaborator al Securității și cel al casei din Mihăileanu, un alt dosar care îl viza pe președintele Traian Băsescu a fost distrus, scrie Comisia de anchetă nu poate reconstitui istoricul proprietarilor şi terenurilor moșiei preşedintelui de la Nana, deoarece o parte dintre documentele primăriei au ars într-un incendiu, în urmă cu câţiva ani. De aceea, istoricul terenurilor şi al proprietarilor din ultimii ani este imposibil de refăcut, spun membrii comisiei care trebuie să ancheteze cumpărarea celor aproape 300 de hectare de teren de către Ioana Băsescu.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a transmis că din punct de vedere legislativ nu există posibilitatea constituirii dreptului de proprietate până nu se încheie reconstituirea drepturilor de proprietate pe raza unei localităţi.

„Chiar dacă ni s-a spus în cadrul comisiei că anumite documente au fost arse, au luat foc la Primăria Nana, noi încercăm să refacem firul legalităţii obţinând informaţii şi detalii de la alte instituţii implicate în procesul de reconstituire. Suntem investiţi de către Parlament cu acest obiect de activitate”, a declarat Gabriela Firea.

Dosarul care ar fi dovedit colaborarea cu Securitatea

Grupul de Investigații Politice scrie că Dosarul de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Băsescu a fost distrus în 1979, cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.

Dosarul Casei din Mihăileanu

După o solicitare făcută de Jurnalul Național către Primăria Capitalei, pentru verificarea documentelor care au stat la baza repartizării imobilului din Strada Mihaileanu nr. 2, Primăria Generală a răspuns că nu poate da curs solicitării, deoarece dosarul imobilului din Mihăileanu nr. 2 a dispărut din arhivă.

Surse din Primărie ar fi transmis că documentele respective ar fi dispărut odată cu plecarea lui Traian Băsescu din funcția de primar general, în 2004. Adriean Videanu, cel care l-a succedat la Primărie, nu ar mai fi găsit acele documente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel