Potrivit unui comunicat IGSU transmis luni Agerpres, în perioada 26-28 februarie, au fost derulate o serie de acţiuni integrate, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care afectează siguranţa persoanelor, avutului public şi privat, la unităţi alimentaţie publică - baruri, restaurante, cluburi, discoteci, săli de spectacole, unităţi de turism (hoteluri, pensiuni), precum şi la spaţii comerciale şi pieţe agroalimentare.
În cele 321 de controale desfăşurate, la nivel naţional, în perioada de referinţă au fost constatate 719 deficienţe, dintre care 126 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma controalelor au fost aplicate 533 de sancţiuni (375 avertismente şi 159 amenzi contravenţionale) în cuantum de 606.500 RON.
Principalele nereguli identificate de specialiştii în domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în: improvizaţii la instalaţia electrică, nemarcarea cu iluminat de siguranţă a căilor de evacuare şi a hidranţilor interiori, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neefectuarea lucrărilor de întreţinere şi de reparare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, se arată în comunicatul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News