Igor Dodon vrea republică prezidențială

Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că își dorește o republică prezidențială, și nu una parlamentară, cum este în prezent, relatează sâmbătă UNIMEDIA.

Dacă am fi avut o republică prezidențială, acest guvern (n.r. guvernul Filip) ar fi fost demis noaptea trecută pentru încălcarea Constituției și a legislației. Din păcate, în acest moment, nu avem o formă de guvernare prezidențială. Dar oamenii au încredere în președinte, nu în guvern, a afirmat Dodon pe pagina sa de Facebook.

În situația blocării referendumului și a problemelor din ultimele săptămâni, singura cale de ieșire este să-i invit pe oameni să susțină o formă de guvernare prezidențială, a mai spus el, conform Agerpres.

Tot în această săptămână, Preşedintele Igor Dodon a acuzat armata de trădare, după ce 57 de soldaţi au participat la un exerciţiu militar în Ucraina.

El a cerut viceministrului Apărării, retrogradări şi alte pedepse pentru cei 57 de militari care au luat parte la stagiul de instruire, relatează Agerpres.

[citeste si]

 
 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel