Identitatea de gen în școli, INTERZISĂ. Viski, apel către Iohannis și Avocatul Poporului

Directorul executiv al Asociației MozaiQ, Vlad Viski, a reacționat după ce Senatul a interzis prin lege identitatea de gen în școli și universități.

'Din punctul nostru de vedere, această lege este un atac direct asupra persoanelor transgender din România, care sunt profesori, elevi sau studenți. Aceștia se găsesc, dintr-odată, în poziția de a fi interziși și orice fel de discuție despre ei înșiși și identitățile lor interzise. Solicităm în acest moment, atât Avocatului Poporului să conteste Legea la CCR, cât și președintelui, ori să conteste la CCR, fie să întoarcă Legea în Parlament. Legea atacă persoanele transgender, dar încalcă și dreptul la educație.' a declarat Vlad Viski, directorul executiv al Asociației MozaiQ, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

 Amintim faptul că Parlamentul României a adoptat modificarea Legii educației naționale, prin care se interzic în școlile din România activităţile care încalcă „normele de moralitate”, „prozelitismul pe baza criteriului de sex”, „prozelitismul pe baza criteriului de gen”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel