Hyundai și Uber, mega-parteneriat pentru serviciu de taxi aerian

Alexandru Ichim / 07 ian 2020 / 15:20 Salveaza PDF Comentarii
Foto: uber.com
Foto: uber.com

Un serviciu de taxi aerian ar putea fi lansat în urma unui parteneriat dintre companiile Uber și Hyundai. A fost deja semnat un acord de colaborare. 

Producătorul auto sud-coreean Hyundai şi platforma americană de car-sharing Uber au anunţat marţi un acord de colaborare pentru crearea unui sistem de taxi aerian, care să permită utilizatorilor să se deplaseze dintr-un punct în altul cu ajutorul unor aparate similare elicopterelor, relatează Agerpres după agenţia EFE.

Conform acestui acord, Hyundai se va însărcina cu fabricarea vehiculelor, în timp ce Uber va veni cu logistica pentru ca serviciul să poată opera, să conecteze piloţii cu pasagerii, şi va gestiona sosirea şi îmbarcarea utilizatorilor în heliporturi.

Când vor avea loc primele probe de taxi aerian

 

Cele două companii au dezvăluit acordul de colaborare în cadrul Salonului de tehnologie CES, care se desfăşoară zilele acestea la Las Vegas (SUA), şi au spus că speră să facă primele probe chiar în acest an, urmând ca serviciul să devină total operaţional în 2023.

Vehiculul aerian conceput de Hyundai a fost botezat S-A1, va fi 100% electric, va putea să atingă o viteză de 290 kilometri pe oră şi va parcurge distanţe de până la 100 de kilometri (se va axa pe curse scurte, de mai puţin de 30 de minute).

Ce prețuri au cursele

 

Din iulie, Uber deja operează un serviciu de elicoptere care conectează insula Manhattan cu unul dintre aeroporturile din New York, respectiv "John F. Kennedy", cu un preţ pe cursă cuprins între 200 şi 225 de dolari.

Compania a pus în funcţiune "Uber Copter" prin intermediul diviziei sale Uber Elevate, o ramură ce a fost creată acum trei ani pentru a explora posibilităţile de ridesharing aerian, serviciul fiind disponibil membrilor săi cu statut de platină sau de diamant.

Serviciile includ și o cursă auto 

 

În plus faţă de transportul aerian, serviciul include o cursă auto de la domiciliul clientului la un heliport din zona joasă a insulei, de unde se ia un elicopter cu un parcurs cu o durată de opt minute.

În total, cursa, inclusiv partea terestră - poate dura până la jumătate de oră, faţă de o oră (sau chiar două) dacă se optează pentru transportul auto, tren sau metrou. Aceste elicoptere, cu doi piloţi, pot să ofere servicii pentru cinci persoane.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28