Hunor, APEL către maghiari. "Ne înlocuiesc românii"

Președintele UDMR a făcut un apel, sâmbătă, la Odorheiul Secuiesc, pentru alegerile europarlamentare.  El a atras atenția că dacă UDMR nu va avea susținerea maghiarilor, locurile lor vor fi ocupate de candidații români în PE. 

Interesele maghiare, reprezentate în PE. "Să dovedim că existăm"

”Interesul nostru comun este să țintim cât mai mulți reprezentanți. Interesele noastre pot fi reprezentate numai de maghiari. (…) Noi, maghiarii, credem în Uniunea Europeană, avem valori și principii comune. (…) Trebuie să ne reprezentăm interesele în Europa și trebuie ca folosirea limbii materne să fie acceptată, să aducem Catalonia și Tirolul de Sud în Ardeal. (…) Trebuie să consolidăm spiritul transilvănismului aici și să îl arătăm și în Europa. Europa își va da seama de rezistența noastră dacă dovedim că existăm. (…) UDMR se bazează pe comunitatea maghiară și maghiarii trebuie să ne ajute. Candidații noștri nu pot ajunge în PE fără ajutorul lor. Mesajul meu este puternic și simplu — dacă nu ne susținem, locul nostru va fi luat de europarlamentarii români și poziția noastră va fi mai slabă și în România și în Uniunea Europeană”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres. 

Sâmbătă, au fost lansați candidații UDRM pentru alegerile europarlamentare din luna mai. A avut loc în Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc, unde au fost afișate bannere scrise în limba maghiară cu sloganurile ”Ardealul în Europa” și ”Interesele maghiarilor la Bruxelles”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel