Human Rights Watch acuză Israelul de apartheid

Human Rights Watch a transmis că Israelul comite apartheid și persecuții împotriva arabilor din teritoriile ocupate și din interiorul granițelor sale.

Conform BBC, într-un nou raport, Israelul este acuzat de politici „care mențin dominarea evreilor israelieni în detrimentul palestinienilor”, incluzându-i pe cei care sunt cetățeni ai țării. Ministerul de Externe al Israelului a spus că raportul este „fals”.

„Este nevoie urgentă ca comunitatea internațională să intervină și să se asigure că statele, organizațiile și companiile lor nu contribuie în vreun fel la executarea unor crime de război și unor crime împotriva umanității”, a transmis președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, care apreciază raportul. Minoritățile arabe reprezintă 20% din populația de 9,3 milioane locuitori a Israelului, în timp ce cel puțin 2,5 milioane palestinieni trăiesc pe malul de Vest, iar alți 350.000 trăiesc în Ierusalimul de Est. Alți 1,9 milioane palestinieni trăiesc în Fâșia Gaza.

Ce este apartheidul?

Apartheid se referă la discriminările rasiale susținute de stat și aceste politici sunt considerate o crimă împotriva umanității

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel