Hotel inaugurat litoral Mamaia. Presa din Israel, acuzații grave

Mohammad Murad, alături de Mihai Tudose
Mohammad Murad, alături de Mihai Tudose

Complexul de lux de pe litoral, recent inaugurat în prezența lui Liviu Dragnea și a premierului Mihai Tudose se află în centrul unui imens scandal în Israel, acolo unde mai mulți turiști israelieni se plâng că sunt discriminați. În cadrul unui articol de pe Israel Hayom, o publicație pro Netanyahu, ce apare și în ediție printată, unul dintre turiști povestește că a fost obligat să poarte o brățară colorată pe care scria că este din Israel. 

Turiștii israelieni au lansat o serie de acuzații privind discriminarea lor în Hotelul Phoenicia din stațiunea Mamaia. Conform unui articol publicat pe Israel Hayom, hotelul a pregătit brățări speciale pentru turiștii din Israel pentru a putea fi recunoscuți mai ușor.

Iată traducerea articolului de pe Israel Hayom: 

"Turiștii israelieni care vizitează stațiunea Mamaia, considerată una dintre cele mai fierbinți noi destinații  de pe litoralul Mării Negre, sunt identificați ca fiind israelieni prin brățările purpurii pe care trebuie să le poarte după cazarea la hotel. 

Arik Kogan, unul dintre turiștii israelieni care a sosit recent în stațiune a declarat pentru Israel Hayom că a observat că în primele zile, aparent toată lumea a fost capabilă să-l recunoască drept israelian. Oamenii i-au vorbit în ebraică și i-au cunoscut țara de origine în doar câteva secunde după întâlnirea cu el. 

După trei zile și-a dat seama că răspunsul se afla în brățările purpurii pe care hotelul Phoenicia le-a cerut israelienilor să le poarte. 

Singurii cu 'marcaj'

Conform celor declarate de Kogan publicației, israelienii sunt singurii care au un astfel de marcaj ce atestă țara lor de origine. 

"Nici unul dintre ceilalți turiști din alte țări nu primește astfel de brățări. Pur și simplu nu este bine. Cred că acest lucru amintește de steaua lui David", a spus el, referindu-se la steaua galbenă pe care evreii au fost forțați să o poarte sub conducerea nazistă înainte și în timpul celui de-al doilea război mondial.

Kogan nu ar fi primul israelian care se plânge de acest aspect. Cu un an în urmă, un alt turist a postat pe site-ul de călătorie Trip Advisor că israelienii au fost "marcați" cu brățări purpurii. 

Kogan s-a plâns ulterior Ministerului Afacerilor Externe, care a răspuns: "Este bizar că israelienii sunt marcați cu o brățară purpurie, care amintește foarte mult de Steaua lui David pe îmbrăcămintea evreilor din timpul celui de-al doilea război mondial "

Kogan a încercat să obțină un răspuns de la hotel, care a indicat drept responsabilă compania de turism Kanfei Meshek, furnizorul care organizează vacanța în hotel. Compania a emis de asemenea un răspuns:

"Nu avem nimic de-a face cu această chestiune ce ține de politica internă a hotelului și, cu siguranță, nu am cerut hotelului să marcheze faptul că oaspeții sunt israelieni".

Reamintim că respectivul complex de lux de pe litoral și-a inaugurat încă un hotel în prezența mai multor personalități printre care s-au numărat și șeful PSD, Liviu Dragnea, dar și premierul Mihai Tudose.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel