Horia Tecău a vorbit despre experienţa la naţionala de tenis feminin a României. Spune că trebuie să înveţe să asculte mai mult

Facebook Horia Tecău
Facebook Horia Tecău

Horia Tecău este căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup, echipa naţională a României la tenis feminin. 

"E o experiență total nouă din multe perspective. Am încheiat cariera de jucător în Marbella, la ultimul meci de Cupa Davis, în 2022. O lună mai târziu, a venit această propunere din partea Federației, să fiu căpitan la echipe de Billie Jean King Cup, pe care am primit-o onorat, onorat să fiu căpitan cu așa o echipă și la un lot atât de valoros și cu potențial atât de mare.

În același timp, știam că sunt la început în drumul acesta al antrenoratului, mentoratului, dar sunt deschis să învăț și să învăț destul de repede. Un lucru care m-a ajutat foarte mult a fost experiența de la dublu, pentru că fiind cu un partener tot timpul și antrenându-ne unul pe celălalt, consider că am antrenat deja de 15 ani. Asta m-a ajutat foarte mult.

Bineînțeles, e cu totul alt aspect de a antrena partea feminină față de partea masculină în tot ce constă: în comunicare, în modul de lucru, trebuie să înțelegi foarte bine partea feminină. Unde la băieți poate e mult mai direct, mai ferm, aici comunicarea cu fetele… Trebuie să învăț să ascult mai mult, să fiu mai atent la stările interioare mai mult.

Grupul de fete e minunat. Sunt fete care își doresc foarte mult performanță, sunt motivate, ascultă, au atitudine bună și cred foarte mult în potențialul lor de a avea o carieră foarte bună.

E diferit, pentru că nu mai este pentru tine. De unde o carieră întreagă era vorba despre mine și cum să primesc cât mai mult și să fac echipă și să cresc tehnic, fizic mental în permanență, acum trebuie să creez pentru ele. Avem o echipă foarte profesionistă și implicată. Împreună cu Daniel Dobre, Alina Tecșor, facem o echipă bună, sunt oameni implicați, cu experiență.

Pe bancă, parcă e și mai intens, și mai împlinitor când reușești să faci lucrurile să funcționeze, să vii cu soluții, să creezi contexte de progres și să vină victoriile, dar în rolul de căpitan și atunci când nu se întâmplă trebuie să rămâi acolo vertical, să privești lucrurile foarte constructiv”, a spus Horia Tecău, în cadrul emisiunii „Așa-i în tenis” cu Irina Fetecău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel