Hârjoabă: Dobitocilor, cum să instigați la ură?! - foto

Vânătorul Dragoș Hârjoabă a făcut o solicitare autorităților cu privire la un subiect fierbinte.

Dragoș Hârjoabă a reacționat, printr-o postare pe Facebook, după ce mai multe organizații/persoane au propus diferite metode de stopare a defrișărilor.

Iată postarea:

'Rog organele abilitate să se autosesizeze și mai mult decât atât, ar fi cazul să aruncăm definitiv la lada de gunoi aceste ong-uri care mint și instigă la ură!

De câțiva ani scriu în special pe tema vânătorii care suferă din cauza incompetenților ajunși la putere în funcții cheie, indiferent de culoarea politică și mai mult decât asta, din cauza sugativelor de bani ascunse în spatele unor ong-uri, sugative foarte bine intenționate spre manipularea celor care donează ca proștii. Ai donat la agent green, la wwf, la greenpeace? La alții mai mici și pofticioși gen stop defrișărilor? Felicitări! Ai fost prostit și tu.' a scris Hârjoabă.

'Ca să nu existe dubii...'

'Ca să nu existe dubii, nu mă ocup cu lemnele, din contra, deși stau într-o zonă de munte unde nu e gaz metan și singura alternativă rezonabilă la încălzire este lemnul, am pompă de căldură, pompă care a costat căt lemnele pe 30 ani sau chiar mai bine. Cu toate acestea, am parchet din lemn, uși din lemn, mobilier din lemn și pal, am un șemineu care culmea, arde tot lemn, am în bucătărie linguri și spatule și tocătoare de lemn și cărbunii din comerț pe care îi folosesc cu drag la grătar culmea, tot din lemn sunt la bază.

Mai mult decât atât, deși pare incredibil, hârtia igienică, rolele de bucătărie și colile pe care le folosesc la imprimantă tot din lemn provin, și ca să fie clar, în viață consumăm hârtie igienică cât nu ne putem imagina. Conform insurancequotes.org, omenirea consumă zilnic hârtie din 27000 copaci. 10 milioane de copaci pe pe an. Cu toate astea, văd atât de multă ură aruncată pe industria lemnului încât mă îngrozesc.'

'E clar că se taie lemn'

'E clar că se taie lemn. Nu știu cât, nu sunt specialist, nu sunt în domeniu, nu mă pot pronunța ca tot geniul care stă la bloc și îi vin toate de-a gata pe fire și conducte și care crede că mielul crește în copac și puii direct în tigaie. Cu toate astea știu că lemnul, fauna, sunt resurse regenerabile,nu ca gazul metan și petrolul, resurse care există prin grija și dăruirea specialiștilor și a pasionaților, știu că avem mai multă pădure acum decât în 1990, merg săptămânal pe un fond de vânătoare de 30000 hectare și nu văd defrișări deși lemn se exploatează. Știu de asemena că sunt oameni cu ani grei de studii în domeniile acestea care au fost dați la o parte de neprofesioniști gen păun, goțiu și chiriac pentru că ei au decența să nu latre ca ceilalți.'

'Voi sunteți normali?'

'Am văzut cu ceva vreme în urmă instigări la a pune diferite elemente pentru a tăia roțile mașinilor care exploatează lemn. Cu toate astea instituțiile statului au tăcut și au închis ochii, dar azi, azi 14 aprilie s-a întrecut măsura. Cum să instigi la a da foc mașinilor care transportă lemne? Voi sunteți normali? Instituțiile statului dorm? Dobitocilor, sunt zeci de mii de oameni dacă nu chiar sute de mii care trăiesc muncind în domeniul forestier, care au familii, care câștigă o pâine în țara asta, așa cum e ea, mai mult sau mai puțin bună, cum doamne să instigi la asta? Cum să pui poze cu gloanțe și să zici că asta e singura soluție?

Știu că avem și am avut miniștrii incompetenți care s-au înconjurat de oameni fără valoare dar până aici! Stop! Unde mergem? Nu vedeți că suntem plini de ură? Mâine instigăm la ce? Hai să le ucidem și familiile dacă pe aia care transportau lemn i-am incendiat deja! Suntem în Săptămâna Mare și noi, un popor creștin instigăm la ură. Felicitări! Bravos națiune, halal ție popor!

Am să închei cu o întrebare retorică: dacă v-ați îmbolnăvi și ar fi nevoie urgentă de o operație, ați merge la medicul specialist sau la portarul spitalului care latră mereu la poartă?

Articolul 368, alin. (1) din Codul Penal: “Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.”'  a scris Dragoș Hârjoabă, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel