Harghita: Pârtia de bob de vară Skigyimes se va extinde cu un hotel de 4 stele

Pârtia de bob de vară Skigyimes se va extinde cu un hotel de 4 stele, cu 31 de spaţii de cazare, investiţie finanţată printr-un proiect susţinut de Fundaţia Pro Economica Alapítvány, potrivit unui comunicat remis vineri Agerpres. 

'Câteva mii de turişti ajung zilnic în localitatea Lunca de Sus din judeţul Harghita pentru a încerca pista de bob de vară Skigyimes. Pista a fost inaugurată în anul 2018 şi a devenit în scurt timp una dintre atracţiile principale ale zonei. Zona de agrement de la Lunca de Sus mai include şi un restaurant şi o terasă de vară, şi până la finalul anului viitor va avea şi un hotel cu servicii de wellness şi 31 de camere pentru turiştii care vor să înnopteze în zonă.

Investiţia va fi finanţată printr-un proiect susţinut de Fundaţia Pro Economica Alapítvány şi va crea aproximativ 50 de noi locuri de muncă.', se menţionează în comunicat. Potrivit sursei citate, noul hotel ce va beneficia de sprijinul financiar al Fundaţiei Pro Economica va avea 31 de camere, dar şi un centru wellness cu o capacitate de circa 150 de persoane, de care se vor putea bucura toţi turiştii dornici de o astfel de relaxare, nu doar cei cazaţi în complex. Proiectul este preconizat a fi finalizat peste doi ani.

Totodată, 11 hoteluri de 4 şi 5 stele şi facilităţi turistice suplimentare urmează să fie construite în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna în următorii ani printr-o finanţare susţinută de Fundaţia Pro Economica Alapítvány. Aproape 500 de locuri noi de muncă vor fi create, iar capacitatea de cazare din regiune va fi suplimentată cu circa 700 de camere.

'Lucrările au început la scurt timp după alegerea proiectelor ce urmează a fi finanţate, iar lucrurile evoluează într-un ritm susţinut, ceea ce ne bucură şi ne dă încredere că totul se va desfăşura conform planificării iniţiale, atât nouă, cât şi partenerilor strategici din regiune. În condiţiile în care restricţiile impuse de pandemie încă îşi pun amprenta asupra multor afaceri din zonă, scopul nostru este să susţinem turismul regional şi, implicit, antreprenorii, să oferim un sprijin comunităţilor locale creându-le un climat economic prielnic dezvoltării prin păstrarea tradiţiilor şi valorilor care îi reprezintă', a declarat Monika Kozma, director executiv Fundaţia Pro Economica.

Potrivit sursei citate, localitatea Lunca de Sus a devenit relevantă pentru turismul românesc graţie pârtiei de bob de vară construită aici în urmă cu trei ani, a cărei realizare a costat 1,5 milioane de euro. 'Astăzi, bobul este funcţional şi vara şi iarna, iar pentru sezonul de iarnă au fost inaugurate şi două piste de schi, ideale pentru începători: o pârtie de 700 uşoară şi o alta de 800 de metri, cu dificultate medie.

Pârtiile sunt aşezate pe o înălţime de 1.060 metri, diferenţa de nivel fiind de 160 metri. Întrucât zeci de mii de turişti trec anual pe la Skigyimes, în cadrul complexului au fost dezvoltate pe rând, de-a lungul timpului, o pensiune cu restaurant, un bar, o cabană cu terasă panoramică şi o parcare cu peste 200 de locuri, ce devine adesea uşor neîncăpătoare graţie numărului tot mai mare de amatori de adrenalină, dornici să încerce această pistă de bob.', se precizează în comunicat.

Fundaţia Pro Economica Alapítvány este o organizaţie care are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel