Halep o critica pe Sharapova, dar ar putea ajunge în situaţia ei. A ieşit din Top 20 WTA şi, dacă nu va fi suspendată, va sta la mâna organizatorilor turneelor mari

Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Simona Halep a ieşit din Top 20 WTA, ceea ce înseamnă că va sta la mâna organizatorilor turneelor mari pentru wildcard-uri, dacă va fi găsită nevinovată în scandalul de dopaj. 

Simona Halep a ajuns pe locul 23 WTA, iar dacă procesul din scandalul de dopaj se va mai amâna, există riscul ca sportiva să cadă şi mai mult în clasamentul mondial. Astfel, ea nu va mai putea participa direct la turneele importante, ci va trebuie fie să meargă o perioadă la turnee mai mici, fie să aştepte un wildcard de la organizatori. 

Doar că românca o critica pe Maria Sharapova pe acest subiect, când rusoaica a revenit în circuit după suspendarea pentru dopaj. Şi, chiar dacă Simona Halep va fi găsită nevinovată, realitatea rămâne: a picat un test antidoping. 

"Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Sharapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi”, a declarat Simona Halep despre Maria Sharapova, invitată să participe la turneele de la Stuttgart, Madrid şi Roma.

De ce a fost amânat din nou procesul Simonei Halep 

”Cu un laborator acreditat chiar la Londra, unde este și sediul tribunalului independent Sport Resolutions, eșantioanele cu suplimentele nutritive contaminate puse la dispoziție de Halep și echipa ei de avocați pot fi analizate la Drug Control Centre King’s College condus de o expertă în matrice alternative de testarea de confirmare. Nu este exclus ca aceste servicii de cercetare să fie efectuate și în laboratorul de la Laval, Quebec (la Montreal este și sediul Agenției Mondiale Anti-Doping) unde a fost detectată și cuantificată Roxadustat în proba de urină a lui Halep trimisă de la US Open după prelevarea probei testului anti-doping din 29 august 2022”, potrivit prosport.ro. VEZI AICI MAI MULTE

Un atlet depistat pozitiv cu o substanţă interzisă care urmare a consumului produselor furnizate de compania americană Health Sciences poate primi, conform unui acord semnat de WTA, despăgubiri de până la două ori câştigurile sale anuale curente, dar până în suma de 1 milion de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel