Guvernul Japoniei a acordat Ordinul Soarelui Răsare actorului Constantin Chiriac

Guvernul Japoniei a acordat Ordinul Soarelui Răsare actorului Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional 'Radu Stanca' şi preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, pentru contribuţia adusă la promovarea culturii nipone în România, a anunţat, miercuri, Ambasada Japoniei, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

'Pe data de 21 mai 2019, Guvernul Japoniei a anunţat numele cetăţenilor străini cărora le-au fost conferite decoraţii in primăvara acestui an, printre ei numărându-se şi dl. Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional 'Radu Stanca', preşedinte al Festivalului internaţional de Teatru de la Sibiu şi profesor la Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu.Pentru contribuţia adusă la promovarea culturii japoneze în România şi a schimburilor în domeniul artistic dintre Japonia şi România, dlui Constantin Chiriac i-a fost conferit Ordinul Soarelui Răsare (Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon)', se arată în comunicatul Ambasadei Japoniei.

Potrivit sursei citate, 'fondator al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu în anul 1993, dl. Constantin Chiriac a fost cel care a transformat acest eveniment iniţial de importanţă locală într-unul dintre marile festivaluri de teatru din Europa şi din lume, aducând anual la Sibiu mari personalităţi ale teatrului internaţional. Dl. Constantin Chiriac a avut o contribuţie majoră la prezentarea teatrului japonez în România şi la promovarea valorilor culturale japoneze în rândul publicului românesc, încurajând activităţile de colaborare bilaterală în domeniu. În acest context subliniem prezenţa la Festivalul de la Sibiu începând cu anul 2007 a voluntarilor japonezi (aproximativ 20 de tineri japonezi selecţionaţi pentru fiecare ediţie) care au colaborat exemplar cu colegii lor români şi străini la buna desfăşurare şi la succesul Festivalului.' Constantin Chiriac a mai avut un rol central în derularea unor turnee şi proiecte teatrale de anvergură cu participarea unor renumiţi artişti şi regizori japonezi şi români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel