Guvernul britanic îşi dezvăluie noile planuri din domeniul apărării

Marina Regală va fi transformată într-o nouă unitate denumită 'Forţa de Comandă a Viitorului' (FCF)
Marina Regală va fi transformată într-o nouă unitate denumită 'Forţa de Comandă a Viitorului' (FCF)

Guvernul britanic îşi prezintă luni noile planuri din domeniul apărării, promiţând să consolideze 'apărarea intereselor britanice în mai multe sectoare şi în întreaga lume', informează AFP. 

Prezentarea acestor planuri are loc la aproape o săptămână după decizia Regatului Unit de a creşte plafonul arsenalului său nuclear, pentru prima oară după destrămarea Uniunii Sovietice, decizie anunţată la încheierea unei revizuiri strategice a politicii britanice de securitate, apărare şi politică externă după Brexit.

'Pe mare vom avea mai multe nave, submarine, marinari', iar Marina Regală va fi transformată într-o nouă unitate denumită 'Forţa de Comandă a Viitorului' (FCF), a anunţat ministerul apărării într-un comunicat ce precede prezentarea detaliată a acestor proiecte luni. FCF va fi responsabilă cu 'protejarea căilor maritime şi menţinerea libertăţii de navigaţie' şi va beneficia de peste 200 de milioane de lire sterline în investiţii directe în următorii zece ani.

Pe uscat va fi desfăşurată o brigadă de operaţiuni speciale 'capabilă să funcţioneze cu discreţie în medii cu risc ridicat şi să poată fi desfăşurată rapid în întreaga lume'. Această brigadă va fi formată din patru batalioane. În următorii patru ani, 120 de milioane de lire sterline vor fi investite în această unitate.

În paralel va fi creată o altă brigadă, Brigada de Asistenţă pentru Forţele de Securitate, care va oferi consiliere şi instruire ţărilor partenere aliate. În ediţia de duminică a ziarului The Telegraph, ministrul apărării Ben Wallace a scris că forţele armate trebuie să se adapteze la ameninţările care au schimbat ultimii 30 de ani 'până în punctul de a fi de nerecunoscut'.

'Nu mai putem considera ceva de la sine înţeles superioritatea forţelor occidentale. Inamicii noştri au infinit mai multe opţiuni', a mai scris acesta, afirmând totodată că 'ne confruntăm în mod constant cu o 'zona gri', cu acţiuni agresive, sub pragul conflictului deschis'. Ministrul britanic al apărării a anunţat investiţii suplimentare pentru 'serviciile de informaţii, supraveghere şi recunoaştere, războiul electronic, capacităţile de atac, precum şi pentru senzori îmbunătăţiţi şi măsuri defensive'.

O nouă navă de supraveghere va intra de asemenea în serviciu până în 2024, cu un echipaj de aproximativ 15 persoane, pentru a proteja cablurile submarine britanice, precum şi alte infrastructuri, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel