EXCLUSIV  Gușă: Refuzul lui Țiriac de a trimite sportivi la Olimpiadă îl descalifică. Știu că a influențat-o și pe Halep

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cozmin Guşă, analist politic şi preşedinte al Federaţiei Române de Judo, îl critică pe Ion Ţiriac după declaraţiile privind refuzul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo ale principalelor tenismene românce, Sorana Cîrstea şi Simona Halep.

"Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aş vrea să spun că este vorba despre Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat tenismenele să nu meargă să reprezinte România la Olimpiada, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc şi a interesului acestuia. Asta cu Olimpiada şi cu drapelul este ceva sfânt şi îi reamintesc lui Ion Ţiriac că este preşedintele fondator al COSR, iar refuzul lui de a trimite sportivi la Olimpiadă, deşi sunt calificaţi, îl declasifică din categoria de suporter al sportului românesc. 

Nu ştiu care sunt interesele lui, ştiu că a influenţat-o pe Halep şi la Rio. Atunci lua medalie de aur Halep, era în formă mare. A convins-o să nu meargă, că e Zika şi o muşcă. Nu a fost muşcat nimeni, a fost o speculaţie. Aceste lucruri mă deranjează şi din calitatea mea de preşedinte de Federaţie, care fac toate eforturile să avem sportivi la cel mai înalt nivel", a declarat Cozmin Guşă la "Deferiţi Mass Media". 

„Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg au fost în situația următoare: hotel - turneu de tenis - nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca! Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel!”, a declarat Ion Țiriac.

Ţiriac spune că el ar fi amânat Jocurile Olimpice 

”Întrebarea este ce fel de Olimpiadă o să fie. Pentru că, şi o spun cu tot respectul, dacă eu eram domnul Bach, pierdeam ăia șase miliarde şi nu făceam Olimpiada anul ăsta. Atât de drastice sunt restricţiile acolo. Am fost invitat şi eu trei zile de judo în Japonia şi mi-au dat 80 de pagini să le învăţ pe de rost, că alea sunt legile.

Să învăţ câţi paşi am voie să fac până la maşină, că mâncarea trebuie să o iau din faţa uşii de hotel şi aşa mai departe. Asta este situaţia de azi, trebuie să învăţăm să trăim cu treaba asta. Cine crede că s-a terminat cu pandemia se înşală, cine crede că într-un an sau doi ne revenim economic este inconştient.

Chestia asta va dura cinci-şase-şapte ani. Şi lumea s-a schimbat. Iar singurul lucru bun este că 15-20% din oameni pot să muncească de acasă mai productiv decât până acum”, a afirmat Ion Ţiriac, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel