Grav accident de circulaţie în Teleorman. Numărul persoanelor decedate a ajuns la cinci

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un microbuz şi un TIR au fost implicate într-un grav accident de circulaţie în Teleorman, în noaptea de duminică spre luni. Cinci persoane au murit şi alte patru au ajuns în comă la spital. Iniţial, fuseseră anunţate doar trei persoane decedate. 

UPDATE: Numărul persoanelor decedate în urma accidentului produs în noaptea de duminică spre luni în județul Teleorman a ajuns la cinci, a informat luni dimineața IPJ Teleorman.

Potrivit IPJ Teleorman, accidentul a avut loc pe DN 6, în afara localității Drăgănești-Vlașca. În accident au fost implicate, conform polițiștilor, o autoutilitară care tracta o platformă, autoutilitară în care se aflau opt persoane, și un TIR.

„În urma impactului, cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au suferit vătămări. Toate se aflau la momentul accidentului în autoutilitară”, a transmis Poliția Teleorman.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că, la momentul producerii accidentului, niciunul nu se afla sub influența alcoolului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Anterior, ISU Teleorman a anunțat că în urma accidentului trei persoane au murit, iar alte patru au fost transportate în comă la spital.

Ştirea iniţială

Potrivit ISU Teleorman, pompierii au fost sesizați la ora 1.52, la 112, cu privire la producerea unui grav accident rutier pe raza localității Drăgănești Vlașca. În accident au fost implicate un microbuz în care se aflau opt persoane și un TIR ce transporta produse electrocasnice.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, scrie Mediafax.

Trei morţi, patru persoane în comă

La fața locului s-au deplasat șase echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare grea, o mașină de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), cinci echipaje medicale din cadrul SAJ Teleorman și mai multe echipaje de poliție.

La fața locului, forțele de intervenție au constatat faptul dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei au murit, doi se aflau în stare gravă, iar alți trei erau încarcerați, cu multiple traumatisme.

„Cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, victimele au fost eliberate rapid din caroseria deformată și predate echipajelor medicale. Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, în stare comatoasă, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistată medical la fața locului”, a transmis ISU Teleorman.

Șoferul TIR-ului, conștient și cooperant, fără leziuni grave, a refuzat transportul la spital.

Bilanţ negru pe şosele. România, locul întâi în UE la numărul de morţi în accidente rutiere

În România au decedat 96 de persoane la un milion de locuitori în accidente rutiere în 2019, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Eurostat, biroul european de statistică. A doua cea mai mare rată a accidentelor rutiere mortale este în Bulgaria, unde 90 de persoane la un milion de locuitori au decedat în 2019 în urma unui accident rutier.

În total, în România au murit 1.864 de persoane din cauza unui accident rutier în 2019, în scădere faţă de 2009, când au decedat 2.797 de persoane pe şoselele din România. Site-ul Poliţiei Române arată că în România s-au înregistrat 8.642 de accidente rutiere grave în aceeaşi perioadă de timp, în scădere de la peste 10.200 de accidente rutiere grave în 2009.

Datele Eurostat mai arată că cele mai sigure şosele sunt în Suedia, unde s-au înregistrat 22 de persoane decedate la un milion de locuitori, în urma unui accident rutier. Urmează Irlanda (29), Malta (32) şi Olanda (34). La polul opus se află România, apoi Bulgaria cu 90 de morţi din cauza accidentelor rutiere la un milion de locuitori şi Polonia cu 77 de victime decedate la un milion de locuitori din cauza unui accident rutier.

În Uniunea Europeană media este de 51 de morţi la un milion de locuitori din cauza accidentelor rutiere, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel