Germania: Scandal legat de rasism în Partidul Verde. Posibila succesoare a lui Merkel intervine

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Partidul Verde al Germaniei are parte de primul test adevărat înainte de alegerile din septembrie 2021.

Conform The Guardian, un proeminent membru al formațiunii a lansat pe internet o jignire rasială despre un fotbalist neamț. Liderii regionali ai partidului au votat în weekend excluderea lui Boris Palmer, primarul din Tübingen, din cauza unei postări pe Facebook în care l-a numit pe fostul internațional german Dennis Aogo un „rasist groaznic”.

Palmer a fost primarul orașului universitar sudic din 2007. Acesta s-a scuzat pentru comentariile sale. „Am exagerat o acuzație absurdă de rasism într-un mod atât de grotesc încât să fie clar că nu despre acel lucru era vorba”, s-a scuzat Palmer.

Discuțiile despre culoare duc la demisii, în Germania

Fostul fotbalist transformat în comentator sportiv a publicat recent un mesaj primit pe WhatsApp în care fostul portar german Jens Lehmann îl numește „un adevărat tip de culoare”. Situația a dus la demiterea sa din consiliul director al Herthei Berlin. La câteva zile, chiar Aogo și-a cerut scuze pentru o gafă verbală, după ce a spus că se antrena cu echipa până „era gazat”, un subiect extrem de sensibil la nemți.

Succesoarea Angelei Merkel, Annaelena Baerbock, a intervenit în scandal

Co-liderul partidului care are mari șanse să înlocuiască cancelarul german pe 26 septembrie și-a exprimat susținerea pentru excluderea lui Palmer din formațiunea politică. „Comentariile lui Boris Palmer sunt rasiste și repulsive”, a transmis ea, pe Twitter. Baerbock a adăugat că scuzele lui Palmer cum că a fost ironic nu funcționează.

Scandalul Palmer ar putea răni serios Partidul Verde

„Cazul Palmer ar putea bombarda o traiectorie foarte lină de alegeri”, a transmis Der Spiegel. Totuși, nu doar verzii sunt sub presiune publică să își controleze dizidenții. Uniunea Creștin-Democrată, principalul rival din politica germană, este criticată pentru că filiala din Thuringia l-a susținut pe Hans-Georg Maassen la alegerile parlamentare din acest an.

Maassen, un fost șef al serviciului intern de informații, a fost dat afară în 2018 după ce a spus că un videoclip în care protestatarii de extremă dreapta îl aleargă pe un bărbat pe străzile din Chemnitz s-ar putea să nu fie adevărat. De atunci, a devenit un adept al teoriilor conspirației și a ajuns să le distribuie pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel