Dosarul Loteria I. George Copos câştigă lupta cu abuzurile din Justiţie la CEDO

Omul de afaceri George Copos a câştigat la CEDO procesul intentat justiţiei din România, după condamnarea din 2014 din dosarul Loteria I.

Investitorul George Copos, abuzat de justiţia lui Traian Băsescu, şi-a câştigat dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

În august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare sub acuzaţia de evaziune fiscală de peste un milion de euro, după ce acesta vânduse mai multe spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română. 

Decizia CEDO, definitivă. Statul paralel, învins de George Copos 

"Într-adevăr, date fiind toate elementele, s-a considerat că sunt îndeplinite condițiile de admisibilitate. Articolele 34 și 35 din Convenție nu au fost respectate. Această decizie este definitivă. Nu este supusă niciunei căi de atac", se mai arată în decizia CEDO. 

Ce a reclamat George Copos la CEDO

"Plângerea se referă la afirmațiile reclamantului privind lipsa de previzibilitate a temeiului legal al condamnării sale și a neexplicării motivelor pentru hotărârea definitivă din 25 august 2014 pronunțată de Tribunalul Județean București în urma căreia a fost condamnat o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Asta se referă, de asemenea, la o presupusă lipsă de bază legală pentru condamnarea reclamantului la plata obligațiilor fiscale (impozite și dobânzi) către stat ca urmare a condamnării sale pentru evaziune fiscală", se arată în comunicarea CEDO. 

Decizia a fost însă dovedită ca un abuz al sistemului judiciar construit de Traian Băsescu, care a încercat cu numeroase tertipuri încă din 2008, când dosarul Loteria a fost pornit, să şicaneze guvernul condus la acea dată de Călin Popescu Tăriceanu. 

Potrivit CEDO, ar fi fost încălcate mai multe articole din Convenţia Internaţională a Drepturilor Omului. 

 

Puteţi consulta decizia CEDO AICI. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel