Geoană, despre șansa ca România să pună Secretarul General al NATO

Mircea Geoană a vorbit miercuri despre posibilitatea ca România să numească viitorul Secretar General al NATO. Social-democratul este de părere că țara noastră are "un culoar interesant" și adaugă că dacă postul nu va fi obţinut, "există o formă de compensare în altă parte, la nivel european".

"În clipa de faţă, din punctul meu de vedere - ca un profesionist - România este total de neînţeles. De ce nu propune un candidat pentru Secretarul General al NATO, pentru că nu mai este un alt candidat din zona noilor veniţi în NATO? Astăzi România are un mare un culoar interesant la NATO, pentru că avem candidaţi astăzi din Italia, din Belgia, din Norvegia, un candidat potenţial din Marea Britanie, niciun candidat din noul val de extindere a NATO", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax,

Acesta a amintit că la 29 martie 2014 se împlinesc zece ani de la intrarea României în NATO.

În caz de eșec, vom fi compensați la nivel european

"Eu vă spun că există un culoar interesant ca România să îşi propună să pună Secretarul General al NATO. Chiar dacă nu-l obţine, este un castel de cărţi de joc în care ţinteşti sus într-un loc şi, chiar dacă nu obţii, există o formă de compensare în altă parte, la nivel european. Ştiţi că în 2015 Secretarul General de la ONU va fi ales din grupul ţărilor Est - Europene?", adaugă fostul candidat la prezidențiale.

Conform spuselor lui Mircea Geoană, România "este paralizată într-un fel de nebunie politică internă, care ne consumă toată energia şi toată creativitatea". "Am ştiut să jucăm acest joc, nu este un joc nou pentru noi", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel