Generalul Soleimani, ucis. Pompeo se plânge de europeni: Nu au fost utili!

Secretarul de stat american Mike Pompeo le-a reproşat europenilor că nu au fost "atât de utili" pe cât ar fi trebuit să fie în cazul generalului iranian Qassem Soleimani ucis într-un raid în Irak, relatează AFP.

Într-un interviu acordat vineri postului de televiziune Fox News, Pompeo a explicat că a fost în contact telefonic cu lideri din întreaga lume pentru a discuta cu ei despre acest atac care a provocat furia iranienilor, scrie Agerpres.

"Am vorbit cu partenerii noştri din regiune pentru a le explica ce facem, şi de ce, şi pentru a le cere asistenţa. Toţi au reacţionat fantastic", a spus el. "Însă discuţiile cu partenerii noştri din alte locuri nu au fost atât de bune. Sincer, europenii nu au fost atât de utili pe cât am sperat că vor fi", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Potrivit lui Pompeo, "britanicii, francezii, germanii, toţi trebuie să înţeleagă că ceea ce noi am făcut, ceea ce americanii au făcut, a permis de asemenea salvarea de vieţi în Europa".

"A fost un lucru bun pentru întreaga lume"

"A fost un lucru bun pentru întreaga lume şi facem apel la toată lumea să susţină acţiunea SUA de a determina Republica Islamică Iran să se comporte pur şi simplu ca o naţiune normală", a continuat Pompeo.

Washingtonul a susţinut că generalul Soleimani pregătea "acţiuni violente" care vizau în special americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel