Gazonul de pe National Arena, comparat cu "un câmp de cartofi" de către presa franceză. Vezi istoria unei afaceri de 80. 000 de euro - GALERIE FOTO

Presa franceză apărută după meciul România - Franţa, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, acuză starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Naţională, comparat cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţă.

"Sub ameninţarea Bosniei, Franţa a reuşit doar o remiză la Bucureşti şi mai are doar un punct avans. România şi Franţa n-au putut să se departajeze într-un meci marcat de un gazon impracticabil. Nu este rezultatul dorit, regrete accentuate de victoria Bosniei cu Belarus. Franţa nu a fost capabilă să găsească poarta, deşi România şi-a petrecut mare parte din timp în propria jumătate. Singura satisfacţie e că Franţa nu a pierdut un meci pe care nu au reuşit să-l câştige.

Arena Naţională e un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergură să aibă un aşa gazon? Sigur, câmpul de cartofi pe care a evoluat naţionala Franţei nu poate explica în totalitate jocul oaspeţilor. Periculoşi mai ales pe contre, românii au fost total dezinteresaţi de posesia balonului", a comentat L'Equipe.

"Echipa Franţei va trebui să lupte până la capăt. Pe un teren nedemn pentru o partidă internaţională de acest nivel, Franţa n-a putut mai mult de o remiză cu România. Gazonul s-a dislocat şi a devenit realmente imposibil. Echipa lui Blanc a trebuit să se mulţumească cu egalul în faţa unei Românii palide", a notat publicaţia France Football.

Ziarul Le Monde a văzut "un egal trist al Franţei la Bucureşti". "Arena Naţională a avut totul, mai puţin gazon. Era complicat să joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci internaţional s-au prins într-un joc în care fiecare schimbare de direcţie, alunecare, transforma iarba într-un grotesc câmp de cartofi. Meciul de la Bucureşti a arătat fragilitatea Franţei, care când avea mingea nu ştia ce să facă cu ea şi care a permis României să îşi creeze ocazii, e adevărat, rare", a scris Le Monde.

"Franţa, mulţumită cu remiza. A avut posesia balonului, dar n-a părut capabilă să pună realmente în pericol poarta României, pe un teren extrem de prost. Franţa a luat un punct valoros, deci călătoria în România n-a fost aşa rea", a comentat cotidianul Le Parisien.

La fel și France Soir,  Ouest France, Le Figaro, L'Express au comparat gazonul cu un teren de mușuroaie de cârtișe, dezastruos, care a contrastat cu starea stadionului.

Care este istoria gazonului de pe National Arena

SC Gama Verde SRL este firma care s-a ocupat de contractul gazonării. Administrator e Adrian Oprişan, nimeni altul decît fratele președintelui Consiliului Județean Vrancea, cel care în vara lui 2003 a apărut în atenţia presei după ce Europa fotbalistică a mai rîs o dată de noi din aceaşi cauză: firma lui s-a angajat să facă un gazon perfect pentru România-Danemarca pe fostul stadion 23 August, şi a ieşit mai mult o plajă decît un teren de fotbal, iar fluierul final consemna 2-5 pe tabelă. Erau tot bani publici, oferiţi de guvernul Năstase. Tot Oprişan a realizat gazonul şi în Giuleşti, pe care Copos a plătit 150.000 de dolari, iar terenul a devenit atunci cel mai bun din ţară.

Dacă Sorin Oprescu a preferat o declaraţie din care să reiasă că nu are nici o vină, "Nu pot comanda să crească iarba", Gigi Becali a anunţat că a vorbit cu George Copos şi că va fi cumpărat un nou gazon, din Olanda, cu 120.000 de euro, pentru meciul pe care Steaua îl va juca pe 15 septembrie. "Tirurile vor fi încărcate imediat şi aduse la Bucureşti. Se va putea juca pe el de-a doua zi, iar într-o săptămînă terenul va fi impecabil", a spus stelistul pentru GSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel