Cursă de cai dedicată centenarului nașterii Regelui Mihai I, duminică, la Hipodromul Ploiești

Cursă de cai dedicată centenarului nașterii Regelui Mihai I, duminică, la Hipodromul Ploiești / Foto: Pixabay
Cursă de cai dedicată centenarului nașterii Regelui Mihai I, duminică, la Hipodromul Ploiești / Foto: Pixabay

Hipodromul Ploiești va găzdui duminică o cursă de galop dedicată centenarului nașterii Regelui Mihai I.

Hipodromul Ploieşti va găzdui, duminică, o nouă reuniune hipică al cărei principal eveniment este cursa de galop dotată cu "Marele Premiu Jockey Club", oferit cu ocazia centenarului naşterii Regelui Mihai I al României, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al CSM Ploieşti, întrecerea care începe la ora 11,40 are la start cinci cai pur sânge englez şi este organizată în parteneriat cu Jockey Club Român.

"Cursa va marca împlinirea a 100 de ani de la naşterea Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, fostul suveran venind pe lume pe 25 octombrie 1921, la Sinaia", arată sursa citată.

Accesul pe Hipodromul Ploieşti, permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau cu test negativ



Reuniunea de la Hipodromul Ploieşti debutează la ora 10:00, iar programul zilei mai cuprinde două curse de calificare pentru caii tineri de la Herghelia Cislău, precum şi curse demonstrative cu sulky.

Spectatorii vor putea fi prezenţi la eveniment în condiţiile impuse de reglementările legale în vigoare, care permit accesul persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-COV-2.

Dovada îndeplinirii uneia dintre condiţiile de acces se prezintă la achiziţionarea biletului, care costă 5 lei. Pe durata evenimentului este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Emisiune numismatică: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de BNR, din 25 octombrie 2021 este lansată o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru.

Aversul monedei cu chipul Regelui Mihai redă corpul central al Palatului Regal din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală de 500 de lei și anul de emisiune, respectiv 2021. Reversul prezintă portretul Regelui Mihai I al României și inscripțiile în arc de cerc ,,REGELE MIHAI I” și ,,100 DE ANI DE LA NAȘTERE”.

Replica proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru are următoarele caracteristici: aversul reprezintă efigiile regilor Mihai I și Ferdinand I și a domnitorului Mihai Viteazul, suprapuse și orientate către stânga. De jur împrejurul efigiilor se află gravat cu litere majuscule textul „ARDEALUL NOSTRU” şi anii „1601 - 1918 - 1944”. În partea dreaptă, jos, se află litera ,,R” de la ,,replică”. Reversul are gravat în mijloc un cap de acvilă heraldică românească, având în partea de jos scris textul „ROMANIA”. De jur împrejur sunt reprezentate stemele celor 11 judeţe din Transilvania de Nord, redobândită în anul 1944.

Monedele din aur și replicile proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru replica proof este de 10.000 piese.

Preţurile de vânzare sunt: 11.600,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare și 2.200,00 lei, exclusiv TVA, pentru replica proof, inclusiv certificatul de autenticitate.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și a replicilor proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel