Ce semnifică numele MATEI

Ce semnifică numele MATEI / Foto: Pixabay
Ce semnifică numele MATEI / Foto: Pixabay

Află în articol ce semnifică numele Matei.

Pe data de 16 noiembrie, este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. La catolici este sărbătorit pe data de 21 septembrie. Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli. Potrivit Tradiţiei este autorul primei Evanghelii. A murit ca martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni. Evanghelia după Matei se afla înscrisă în lista Canonului Murători şi amintita de Sfinţii Părinţi: Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului şi Grigore de Nazianz. Scopul evanghelistului a fost să dovedească primilor cititori că Hristos este Mesia cel prezis de profeţi şi în persoana Sa s-au îndeplinit toate vechile profeţii. Citește mai mult AICI.

Ce semnifică numele Matei

Semnificația numelui Matei pare să aibă o legătură mare cu Noul Testament În zilele noastre este întâlnit atât ca nume de familie, cât și ca prenume; ceea ce lipsește însă este existența unei variante feminine a acestuia și nici nu există un nume feminin care să i se asemene cât de cât, scrie Bebe.ro.

Numele Matei se presupune că își are rădăcinile în forma ebraică Matithjah, care este alcătuită din elementele „matath”, care semnifică „dar” și elementul „jah”, care este o formă de prescurtare al numelui Jahve, și care reprezintă numele lui Dumnezeu. Astfel, numele Matei ar putea fi tradus ca „darul lui Dumnezeu”.

Se presupune că ar exista și o legătură cu numele de origine grecească, Mathathaios, și Matthaios, acestea la rândul lor contribuind într-o oarecare măsură la formarea numelui Matei.

Persoanele care poartă acest nume sunt sensibile și puternice în același timp, vor avea grijă de tine atunci când îți va fi greu și îți vor aduce un zâmbet pe buze atunci când vei fi trist. Nu se pot abține, este în natura lor să facă aceste lucruri, fără să aștepte nimic în schimb. Sunt oameni deschiși, voioși, și plini de viață, cu un fler aparte pentru afaceri și bani, dar au nevoie de un mediu armonios și de un cămin stabil pentru a putea funcționa în parametri optimi. Analiza numelui lui Matei arată că familia este foarte importantă pentru persoanele care poartă acest nume, scrie harta numerologică.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel