VIDEO - Imagini spectaculoase cu un URS care a ieșit la cules de MURE

VIDEO - Imagini spectaculoase cu un URS care a ieșit la cules de MURE / Foto: Pixabay
VIDEO - Imagini spectaculoase cu un URS care a ieșit la cules de MURE / Foto: Pixabay

Un urs a fost surprins atunci când a ieșit la cules de mure într-o pădure din Parcul Național Călimani.

Romsilva a publicat imagini cu un urs care a ieșit la cules de mure într-o pădure din Parcul Național Călimani.

"La cules de mure într-o pădure din Parcul Național Călimani. Un urs care se hrănește cu mure a fost filmat de colegul nostru Cristin Cireș în cursul unei acțiuni de monitorizare. Urșii se hrănesc intensiv în această perioadă, inclusiv cu fructe, pentru a acumula grăsimea necesară somnului de iarnă. Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană , la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.

Date interesante despre urși

Urșii au simțul olfactiv foarte dezvoltat, cu mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale și un centru al mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului. Urșii folosesc toate simțurile pentru a detecta hrana. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul Național Călimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita. Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

"Adevăratul BALOO" , într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului

"Adevăratul Baloo într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, imaginile amuzante fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului. Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urși, scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilalți urși simțind imediat mirosul lăsat pe arbori.", se arată într-o altă postare a Romsilva. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel