VIDEO - Cum arată mall-urile de când sunt deschise doar pentru vaccinați

VIDEO - Cum arată mall-urile de când sunt deschise doar pentru vaccinați / Foto: Captură video Realitatea Plus
VIDEO - Cum arată mall-urile de când sunt deschise doar pentru vaccinați / Foto: Captură video Realitatea Plus

Vezi în articol cum arată mall-urile din țară de când autoritățile au decis că doar vaccinații au acces în centrele comerciale.

Autoritățile au lămurit neclaritățile din Hotărârea de Guvern, iar de acum accesul în mall se face doar cu certificatul verde, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, transmite Realitatea Plus.

Oricine dorește să intre în mall e nevoit să prezinte întâi un certificat verde. Acesta poate fi apoi scanat la unul din punctele special amenajate chiar la intrarea în centrele comerciale. La intrări au fost amplasate mai multe tablete. Asta pentru a grăbi procesul de verificare și a se evita aglomerarea în fața ușii. De când a intrat în vigoare această măsură mall-urile par a fi mai puțin aglomerate.

Când vine vorba de noile restricții, părerile sunt însă împărțite printre clienții centrelor comerciale. Unii spun că măsura este absolut necesară pentru stoparea numărului mare de infectări înregistrate în ultima perioadă, alții susțin că avem prea multe restricții.

Nici în instituțiile statului nu se mai intră fără certificat verde. Au voie doar cei care trebuie să își ridice pensiile sau alocațiile pentru copii. În fața multor sedii există deja puncte special amenajate pentru nevaccinați. Unele primării au instalat ghișee afară pentru a fi siguri că cetățenii nevaccinați își pot plăti taxele.

Noile restricții nu vizează însă doar accesul în anumite clădiri. Timp de 30 de zile, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, atât închise, cât și deschise. Magazinele, restaurantele și cafenelele se închid la ora 21.00, iar între orele 22 și 5 dimineața este interzisă circulația persoanelor nevaccinate. Excepție fac doar cei care au un motiv bine întemeiat pe care îl pot dovedi sau care circulă în interes de serviciu.

Restricții, valul 4 COVID. Octavian Jurma: Ne apropiem de anarhie sanitară. Politicienii nu fac pasul în spate

Medicul epidemiolog Octavian Jurma a vorbit într-o emisiune la Digi 24 despre măsurile luate de autorități cu privire la limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. 

”Vedem că (n.r. guvernul) a amânat atât de mult luarea acestor decizii, încât valul a intrat singur pe platou. Sunt mai preocupat acum de valul cinci. (…) O parte din cei nevaccinați se vor hotărî acum să nu se mai vaccineze, nu mai putem avea un dialog rațional cu ei. Ni se spune sâmbătă ceva, luni vedem că nu se întâmplă. Lipsa de predictibilitate și vedem că nici acum în ceasul 18, politicienii nu fac pasul în spate, să se certe liniștiți acolo, puteau să delege autoritatea sanitară unui comandament unic. Toată lumea se ocupă de vaccinare și nimeni, de fapt. Nu există nicio autoritate recunoscută și ne apropiem de anarhie sanitară. Avem reguli pe care nimeni nu le respectă”, a declarat medicul Octavian Jurma. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel