VIDEO - Cum se fac BLUGII. Imagini dintr-o fabrica cu laser

Cum se fac BLUGII. Imagini dintr-o fabrica cu laser / Foto: Pixabay
Cum se fac BLUGII. Imagini dintr-o fabrica cu laser / Foto: Pixabay

Vezi în articol cum se fabrică blugii.

Blugii sunt printre cele mai populare obiecte vestimentare din lume, însă puțină lume știe cum se fabrică cu adevărat, scrie Realitatea.net. Tocmai din acest motiv, următoarele imagini au devenit virale pe Youtube, dar și pe TIkTok. Mulți au fost surprinși să afle că imprimeurile sau tăieturile de pe blugi sunt făcute cu laserul. vezi imaginile mai jos.

Istoria blugilor începe însă acum mai bine de 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” vine din sintagma franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Deşi îi numim „blue-jeans”, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din denim, o stofă a cărei compoziţie s-a schimbat de-a lungul secolelor, scrie Historia.ro

Creşterea popularităţii blugilor după cel de-Al Doilea Război Mondial poate fi atribuită şi filmelor sau muzicii. James Dean, Marlon Brando şi Elvis Presley sunt vedetele care au promovat pe marile ecrane acest tip de îmbrăcăminte pe atunci.

VEZI ȘI: 5 ținute stylish pentru ultimele zile de vară

Cum îți speli corect blugii

Curățarea corectă a blugilor presupune două variante: curățarea de mână și curățarea la mașina de spălat. Totuși, în ambele cazuri, trebuie să ții cont de ceva. 

Curățarea de mână

Dacă vrei să cureți blugii de mână, ai nevoie de un detergent care nu conține înălbitor, de oțet alb și de apă călduță. Înainte de toate, citește instrucțiunile de pe eticheta lor. 

Umple un lighean cu apă călduță, apoi adaugă detergentul fără înălbitor, dar și o cană de oțet alb. Amestecă bine și lasă blugii să stea acolo timp de 20-30 de minute. După ce timpul a trecut, clătește blugii într-o apă curată. Poți îndepărta excesul de apă cu un prosop curat. La final, lasă blugii la uscat. 

Curățarea la mașina de spălat

În cazul în care apelezi la mașina de spălat, primul pas este același: citește instrucțiunile de pe etichetă. 

La fel, vei avea nevoie de un detergent fără înălbitor și o cană de oțet alb. Nu se recomandă folosirea balsamului de rufe, potrivit cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel