O femeie care a ales sinuciderea asistată a cerut șampanie, o țigară și melodia preferată în ultimile sale momente din viață

UE a interzis exporturile în Rusia de maşini scumpe, şampanie, bijuterii şi alte bunuri de lux folosite de oligarhii care îl susţin pe Putin
UE a interzis exporturile în Rusia de maşini scumpe, şampanie, bijuterii şi alte bunuri de lux folosite de oligarhii care îl susţin pe Putin

O femeie care a ales sinuciderea asistată le-a cerut medicilor șampanie, o țigară și melodia preferată în ultimele sale momente din viață.

Dawn Voice-Cooper, o femeie de 76 de ani din Marea Britanie, a ales să moară prin sinucidere asistată în Elveția, asta pentru că în UK nu există încă o lege care să le permită oamenilor să facă acest lucru.

Înconjurată de prietenii, Dawn Voice-Coopera a sorbit dintr-un pahar de șampanie, și-a aprins o țigară și a ascultat melodia ei preferată pentru ultima oară. Apoi, în câteva minute a murit. Așa au arătat ultimele minute din viața femeii care a ales sinuciderea asistată. Ultimele cuvinte, printre lacrimi, au fost adresate prietenilor și personalului medical, aflați toți lângă patul ei. „Mulțumesc, mulțumesc tuturor”, le-a spus femeia, scrie Mirror.

De ce a ales să moară

Femeia a ales să moară prin sinucidere asistată pentru că de ceva timp se lupta cu o serie de probleme grave de sănătate, inclusiv artrită severă, sângerări ale creierului și epilepsie. Dawn s-a decis să-și pună capăt vieții pe care o descria ca fiind „insuportabilă uneori”, punctând că starea ei de sănătate se va deteriora din ce în ce mai mult.

Ea și-a dorit ca o echipă de jurnaliști să participe la acest proces pentru a arăta oamenilor realitatea unei morți asistate, dar, pentru că nu avea o boală în fază terminală, așa cum se întâmplă de obicei, oamenii nu prea au fost de acord cu decizia sa.

”Mă duc înainte să vreau, dar starea mea nu se va îmbunătăți niciodată”

“Oamenii îmi spun adesea: ‘Oh, arăți bine, arăți tânără’. Dar ei nu știu ce se întâmplă cu adevărat în interiorul meu, durerea și dificultățile, cum gestionez zilnic afecțiunile mele.”, a mărturisit ea înainte să moară.

Asistența la sinucidere se pedepsește cu până la 14 ani de închisoare în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Pe Dawn Voice-Cooper, care locuia singură în Sevenoaks, Kent, cu o mobilitate în scădere, legea a împins-o, de asemenea, să-și pună capăt vieții mai devreme, cât era încă aptă să călătorească.

”O parte din mine vrea să continue, dar partea rațională a mea știe că acest lucru ar putea duce la faptul că nici măcar nu voi putea călători pentru a face acest lucru. Mă duc înainte să vreau, dar starea mea nu se va îmbunătăți niciodată, se va înrăutăți.”, a mai spus femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel