Galaţi. Concurs de pescuit pentru nevăzători

Mihai Ciobanu / 01 aug 2018 / 07:31 Salveaza PDF Comentarii
pescuit
Descriere foto: pescuit

Aproximativ 80 de persoane s-au înscris la Concursul Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare, ce este organizat în premieră naţională de Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România. 

Concursul se desfăşoară miercuri, la Complexul de Agrement Zătun, din apropierea municipiului Galaţi, iar ideea organizării Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare a prins contur după ce, în iulie anul trecut, CJ Galaţi a organizat, tot la Balta Zătun şi tot în premieră naţională, o astfel de competiţie la nivel judeţean, la startul căreia s-au aliniat 15 nevăzători, membri ai Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi. 

"Şi-au anunţat prezenţa, din întreaga ţară, în jur de 80 de pescari, nevăzători şi însoţitori ai acestora. Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători. Cu siguranţă va fi un eveniment extraordinar, îmi doresc să devină o tradiţie organizarea acestui concurs şi să-l dezvoltăm tot mai mult", a spus, săptămâna trecută, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

El a precizat că toţi pescarii vor primi diplome de participare, iar cele mai mari capturi vor fi premiate. De asemenea, la finalul concursului, filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va primi din partea CJ Galaţi două maşini de scris Braille. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25