Galaţi. Concurs de pescuit pentru nevăzători

Pescuit
Pescuit

Aproximativ 80 de persoane s-au înscris la Concursul Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare, ce este organizat în premieră naţională de Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România. 

Concursul se desfăşoară miercuri, la Complexul de Agrement Zătun, din apropierea municipiului Galaţi, iar ideea organizării Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare a prins contur după ce, în iulie anul trecut, CJ Galaţi a organizat, tot la Balta Zătun şi tot în premieră naţională, o astfel de competiţie la nivel judeţean, la startul căreia s-au aliniat 15 nevăzători, membri ai Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi. 

"Şi-au anunţat prezenţa, din întreaga ţară, în jur de 80 de pescari, nevăzători şi însoţitori ai acestora. Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători. Cu siguranţă va fi un eveniment extraordinar, îmi doresc să devină o tradiţie organizarea acestui concurs şi să-l dezvoltăm tot mai mult", a spus, săptămâna trecută, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

El a precizat că toţi pescarii vor primi diplome de participare, iar cele mai mari capturi vor fi premiate. De asemenea, la finalul concursului, filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va primi din partea CJ Galaţi două maşini de scris Braille. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel