Gălățenii s-au îngrozit când au văzut ce pui au cumpărat pentru gătit! Poliția a intrat pe fir

pui
pui

Atenție la ce mâncați!

Polițiștii locali gălățeni au descoperit mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre colorată cu o substanță galbenă pentru a avea aspectul puilor de țară. Agenții au intervenit după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că puii s-au decolorat atunci când au fost pregătiți pentru gătire.

Incidentul s-a petrecut în piața basarabenilor din orașul Galați. În urma unei razii, polițiștii au confiscat 12 kilograme de carne de pasăre pentru distrugere și i-au amendat pe vânzători.

„Cantitatea de 12 kg. carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză (...) au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg. carne de pasăre", a anunțat Biroul de Presă al Poliției Locale Galați.

Potrivit biroului de presă al Poliției Locale, după primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care aveau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine, au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat.

Polițiștii locali au aflat de la mai mulți gălățeni că puii se decolorau în contact cu apa


,,Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre <de curte>, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător", a declarat șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor, Dănuț Munteanu.


Polițiștii vor continua controalele în piețele gălățene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel