Gala Casiopeea: 150 de femei care suferă de cancer la sân au primit proteze mamare

La Muzeul Ţăranului Român, a avut loc gala anuala Casiopeea, eveniment în cadrul căruia s-au înmânat 150 de proteze mamare femeilor ce suferă de cancer la sân. Casiopeea propune acţiuni de promovare a activităţilor sportive în beneficiul sănătăţii, al ameliorării calităţii vieţii şi prevenirii unor boli grave. Asociaţia Casiopeea organizează anual Crosul Casiopeea precum şi actiuni educative în şcoli pentru promovarea activităţii fizice şi a unui stil de viaţă sănătos.

Prima ediţie a cursei roz împotriva cancerului la sân a fost organizată în 2010 pentru a sublinia avantajele depistării din timp a cancerului mamar şi a colecta fonduri destinate persoanelor afectate de aceasta boală. La cea de a doua ediţie crosul Casiopeea a reunit 2600 de participanţi, dintre care peste 400 au fost copii. Pentru Trofeul Corporate Challenge au luat startul 18 companii; în acest an, trofeul a fost câştigat de compania Renault, care a mobilizat 440 de angajaţi. RezultateleÎn consursl dintre şcoli a câştigat Şcoala nr. 146 I.G. Duca şi  Colegiul Mihai Eminescu pentru numărul cel mai mare de elevi mobilizaţi de corpul profesoral.

Numai în 2010 au fost diagnosticate în România 5841 cazuri noi de cancer la sân. Peste 65% dintre acestea, au suferit o mastectomie; din pacate numai 35% din ele au fost depistate într-o faza incipienta, curabilă a acestei maladii. Datorita depistarii tardive, cancerul la sân rămâne o cauză majoră de mortalitate în rândul femeilor între 35 şi 55 de ani. În România costul protezelor mamare nu este inclus în pachetul medical rambursat de asigurarea publică de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel