Gâdea: Ar trebui să fiți desființată! Nu vă e rușine?

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat că liberalii vor depune o propunere legislativă pentru desființarea Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie.

”Turcan este cunoscută drept un fel de „grădinar” al familiei Băsescu. (...) E grav când încerci să propulsezi într-o funcție ca cea de procuror general european pe cineva care a făcut multă nedreptate. Doamna Turcan poate spune orice. A spus că Elena Udrea este Kill Bill, a spus că Băsescu este Dumnezeu... de ce nu poate spune și acest lucru, cu desființarea? Întrebarea este cum reacționează societatea la momente în care oameni de-o calitate îndoielnică, cu o coroană vertebrală șifonată... de la Băsescu, la Orban și la cine a mai fost nevoie... să vină să anunțe astfel de atrocități în spațiul public și să susțină oameni care nu sunt de susținut nici pentru funcția de portar la Parchetul General European.

Ce a făcut Raluca Turcan... rar vezi! (...) Când unii oameni fac anchete pe bune... vreți să fie desființați. Voi ar trebui să fiți desființați. Dumneavoastră, doamna Turcan, ar trebui să fiți desființată din viața publică, prin votul românilor. (...) Nu v-a fost rușine să stați în genunchi în fața lui Băsescu? Și apoi să aveți impresia că puteți sta în picioare în fața noastră? Nu vă este rușine?”, a zis Mihai Gâdea.

Proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat luni că PNL a decis să depună la Parlament un proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

"PNL a decis astăzi (luni - n.r) în şedinţa Biroului Executiv să depunem o propunere legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD-ALDE împotriva tuturor celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile. Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană, GRECO au criticat în termeni foarte duri înfiinţarea acestei secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Mai mult, prin menţinerea acestei secţii există pericolul ca România să sufere consecinţele activării articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, asta spune Constituţia României, însă, din nefericire, Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, ignoră tocmai aceste prevederi importante ale Constituţiei", a spus Turcan la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Ea a adăugat că abuzurile săvârşite de un procuror sau un judecător trebuie sancţionate de către CSM şi Inspecţia Judiciară.

"În felul acesta, facem un apel şi către aceste instituţii să revină la rolul constituţional în baza căruia acestea funcţionează. (...) Tot ce înseamnă abuz al judecătorilor şi procurorilor să fie anchetat de către organismele acestea cu rol constituţional pentru sancţionarea faptelor de corupţie, oriunde acestea se află, şi, în acelaşi timp, pentru a proteja independenţa şi imparţialitatea instituţiilor din Justiţie", a menţionat Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel