Gabriela Andreiaşu, şefa ANAD, ultimele detalii despre procesul de dopaj al lui Halep. "Nu se fac noi analize în laboratoare"

Foto: Facebook Simona Halep
Foto: Facebook Simona Halep

Gabriela Andreiaşu, directorul Agenţiei Naţionale AntiDoping, a spus ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep. 

"Tribunalul Sport Resolutions trebuie să emită decizia în 14 zile de la data audierii Simonei, dar există și posibilitatea extinderii acestui termen în condiții excepționale! De ce? Pentru că, un caz care este complex, care are foarte multe probe, în care au fost audiați foarte mulți martori. 

Probele aduse de experții ambelor părți, Simona și Agenția de Integritate a Tenisului, impun o documentare profundă și o analiză a documentelor pe care le-au depus părțile, ITIA și Simona Halep.

Nu se fac alte sau noi analize în laboratoare, pur și simplu se examinează și studiază documentele, se verifică toate probele pe care le-au adus în aparare și, inclusiv, declarațiile pe care le-au dat martorii, foarte mulți de ambele părți, pe parcursul celor două zile de audieri, 28 și 29 iunie.

Nu este reprezentativ numărul martorilor, cât reprezentative sunt informațiile pe care le-au adus experții în calitate de martori la acest proces. Există posibilitatea extinderii acestui termen. Nu din alte motive ci doar pentru a lua o decizie corectă și motivată. 

Acel verdict posibil să afecteze viața Simonei, atât cariera sportivă cât și viața personală până la urmă, pentru că sunt anumite interdicții pe care Halep le va avea în perioada de suspendare, dacă va exista o perioadă de suspendare! 

Întrebările au fost fixate atât de arbitri, cei trei arbitri ai tribunalului Sport Resolutions cât și de fiecare parte, respectiv Agenția de Integritate a Tenisului și Simona prin avocați. 

După audierea Simonei, dupa declarațiile pe care aceasta le-a dat, au fost interogați experții aduși de Agenția Internațională de Integritatea a Tenisului (ITIA), experți pe pașaportul biologic. Experții aduși de Simona sunt, de asemenea, profesori, oameni de știință. Oamenii cu background știintific destul de vast în acest domeniu al dopingului”, a declarat Gabriela Andreiaşu pentru Prosport

Ilie Năstase, nemulţumit de avocaţii Simonei Halep 

"Cred că avocații au întârziat foarte mult, trebuia să se ducă la acel tribunal independent. Au lungit-o, nu știu cât îi dă (n.r. despre eventuala perioadă de suspendare).

De când e (n.r. suspendată)? Din septembrie. În lunile astea câte turnee a pierdut și câți bani a pierdut?

Pe cine dă ea în judecată acum? Pe tribunal, pe mama tribunalului? Că nu știu. Zic și eu. Avem răbdare să vedem decizia finală, că noi ne grăbim.

Eu nu știu, nu mă pricep, pe timpul nostru nu existau astea (n.r. despre chestiunile ce țin de acel pașaport biologic).

Drogul de pe timpul nostru era un lichid roșu, vin roșu. Dintr-un pahar te îmbătai. Astea sunt destul de recente față de când jucam noi”, a spus Ilie Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel