Furturi SINEŞTI: Şeful IPJ Ialomiţa şi alţi poliţişti, cercetaţi

foto: Mihai Razvan Moraru / facebook
foto: Mihai Razvan Moraru / facebook

În urma unui control după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre mai multe furturi şi tentative de jaf în zona Sineşti, Poliţia Română a înaintat Ministerului Afacerilor Interne o propunere de cercetare prealabilă a şefului IPJ Ialomiţa.

'În urma activităţii de verificare, conducerea Poliţiei Române a dispus următoarele măsuri - înaintarea materialului conducerii Ministerului Afacerilor Interne cu privire la inspectorul-şef cu propunere de declanşare a procedurii cercetării prealabile a acestuia. De asemenea, declanşarea cercetării prealabile la nivelul IGPR faţă de opt poliţişti din cadrul IPJ Ialomiţa şi anume: cei doi adjuncţi ai inspectorului-şef al IPJ Ialomiţa, şeful Serviciului de Ordine Publică, şeful Serviciului Investigaţii Criminale, şeful Poliţiei municipiului Urziceni şi adjunctul acestuia, şeful Biroului investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Urziceni şi şeful Postului de Poliţie Sineşti', a anunţat luni purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

El a declarat că la nivelul IGPR a fost întocmit un plan de măsuri pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale înregistrate în ultima perioadă pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău şi Ilfov, cu implicarea poliţiştilor din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră, acţiuni speciale şi analiza informaţiilor.

'Dacă în urma analizei efectuate la nivel naţional se constată că regăsim aceleaşi forme de manifestare a actului infracţional, acest plan de măsuri va fi replicat şi la nivelul celorlalte inspectorate de poliţie judeţene. Scopul analizei va consta în cunoaşterea aprofundată a acestui fenomen, relevarea mecanismelor de producere şi a factorilor de influenţă', a explicat Drăgan.

Verificare la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa

El a informat că, în perioada 3 - 5 mai, din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, Direcţia Control Intern din cadrul IGPR a efectuat o verificare la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

'Controlul a vizat activitatea managerială şi modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice ale poliţiştilor din cadrul acestei unităţi de poliţie. Raportul de control a evidenţiat existenţa unor deficienţe la nivelul acestei unităţi de poliţie în ceea ce priveşte activitatea managerială, inclusiv în ceea ce priveşte documentele de planificare a muncii', a afirmat purtătorul de cuvânt al IGPR. El a spus că din studiul documentelor de planificare întocmite la nivelul IPJ Ialomiţa a reieşit faptul că acestea nu au constituit un mecanism managerial eficace de coordonare şi impulsionare a activităţilor structurilor din subordine.

[citeste si]

'Cu toate că pe raza comunei Sineşti au fost sesizate mai multe tentative de furt şi furturi din autoturisme, nu au fost dispuse măsuri eficiente pentru identificarea cauzelor generatoare, prevenirea şi combaterea acestor fapte, activităţile fiind efectuate în mod formal. Inspectoratul de poliţie nu a realizat o analiză punctuală a situaţiei, (...) fapt care denotă superficialitate în abordarea problematicii cu mod de operare deosebit', a indicat purtătorul de cuvânt al IGPR.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy