Urmărește emisiunea live


Franța va relaxa restricțiile de călătorie pentru britanici și călătorii veniți din Anglia

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Franța a anunțat că va relaxa restricțiile de călătorie pentru cei care vin din Marea Britanie. 

Franța își va relaxa restricțiile pentru cei care călătoresc din Marea Britanie începând de vineri, a anunțat guvernul citat de BBC. Călătorii vaccinați nu vor mai avea nevoie de un motiv convingător pentru a intra în Franța și nu va mai fi nevoie să se autoizoleze când vor ajunge la destinație. 

Dar un test Covid negativ, efectuat cu 24 de ore înainte de a părăsi Marea Britanie, va fi în continuare necesar pentru toți cei care sosesc.

Companiile de turism primesc vestea cu bucurie

Companiile de turism au salutat vestea, Jet2 raportând o creștere a rezervărilor de zboruri către destinațiile de schi. Franța a introdus restricțiile pe 18 decembrie în încercarea de a încetini răspândirea variantei Omicron.

Persoanele care NU sunt vaccinate vor avea nevoie de un motiv convingător pentru a intra în Franța și trebuie să se izoleze timp de 10 zile de la sosire.

Țara se luptă cu o creștere a numărului de infecții cu COVID-19. Joi, a existat un record de 368.817 de cazuri noi și 341 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Atât turiştii, cât şi industria călătoriilor au salutat schimbarea.

Britanicii, mari amatori de turism în Franța

Eurostar a salutat schimbarea și a spus că va crește numărul de servicii în următoarele săptămâni, în timp ce Brittany Ferries a numit anunțul „o mare ușurare”.

„Nu pot decât să sper că am văzut ultima închidere a frontierei din cauza crizei COVID-19”, a declarat Christophe Mathieu, șeful companiei britanice de feribot.

„Mii de pasageri Brittany Ferries au fost perturbați și s-au pierdut venituri de milioane de lire sterline, ca urmare a măsurilor draconice, cum ar fi închiderea frontierelor”.

Aproximativ 17 milioane de cetățeni britanici vizitează Franța în fiecare an, iar ABTA, care reprezintă firmele de turism, a declarat că este una dintre cele mai populare destinații pentru turiştii din Marea Britanie.

Citește și: Omicron: Israelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii. Danemarca suspectează două cazuri, SUA  salută transparenţa Africii de Sud 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel