EXCLUSIV  Forţa românilor din diaspora. Radu Mihail: Cifre fabuloase

romani in diaspora
romani in diaspora

Radu Mihail, senator USR Diaspora,  apreciază că românii aflaţi în diaspora ar trebui să reprezinte o adevărată forţă, graţie numărului foarte mare al lor. 

Radu Mihail, senator USR Diaspora, apreciază că românii reprezintă cea mai importantă comunitate din Uniunea Europeană, depăşind, numeric, chiar şi Polonia. Vorbim de patru milioane de români aflaţi în Diaspora, o cifră impresionantă. 

"Vorbim de o cifră de patru milioane de români în diaspora, o cifră care arată că 1% din populaţia Europei e reprezentată de românii care nu trăiesc în România. Puţină lume realizează cât de importantă e această forţă pe care o avem, de oameni cu adevărat europeni, curajoşi, adaptabili, care au plecat din ţară şi care sunt ambasadorii noştri în ţările în care s-au stabilit şi muncesc. Din cele patru milioane, sunt foarte mulţi care au păstrat legătura cu ţară şi trebuie să vedem cum îi reprezentăm pe cei care, specific, rămân legaţi de ţară foarte mult. Suntem mai mulţi decât polonezii. Gândiţi-vă că în Italia sunt înregistraţi 1,5 milioane de români. În Spania sunt un milion. Sunt cifre fabuloase", a declarat senatorul Radu Mihail, pentru Stiridiaspora.ro.

Citeşte mai departe pe Stiridiaspora.ro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel