Urmărește emisiunea live


Folosirea smartphone-ului îți afectează creierul la fel ca drogurile. Studiu


În timp ce unii consideră că este doar o problemă mentală, un nou studiu sugerează că utilizarea constantă a telefonului îți afectează fizic creierul, la fel cum o face dependența de droguri.

Într-o lume care se bazează pe persoanele care au smartphone-uri,  evitarea unei dependențe de dispozitivul dvs. devine din ce în ce mai dificilă.

Regiunile din creierul cunoscute sub numele de materie cenușie au arătat schimbări în dimensiune și formă pentru persoanele cu dependență de social media, potrivit unui studiu publicat în revista Addictive Behaviors.

Materia cenușie controlează emoțiile, vorbirea, vederea, auzul, memoria și autocontrolul. Alte studii au raportat modificări similare ale creierului datorate consumului de droguri.

"Având în vedere utilizarea pe scară largă și popularitatea crescândă, prezentul studiu pune în discuție inofensivitatea smartphone-urilor, cel puțin la persoanele care pot avea un risc crescut de a dezvolta comportamente dependente legate de smartphone", se arată în studiul cercetătorilor de la Universitatea Heidelberg din Germania.

În SUA, peste 24% dintre copiii între 8 și 12 ani au propriul smartphone, iar 67% dintre omologii lor adolescenți o fac, adolescenții mai tineri folosind în medie aproximativ șase ore de media de divertisment zilnic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel