Folosirea gazelor lacrimogene de către poliţie, INTERZISE. Unde se întâmplă asta

Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ 
Sursa foto: Agerpres
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Agerpres

Primarul din Portland, cel mai mare oraş din statul Oregon unde manifestanţi protestează de peste 100 de zile împotriva brutalităţii poliţiei în Statele Unite, a interzis oficial joi poliţiei să folosească gaze lacrimogene pentru menţinerea ordinii, relatează AFP.

Totuşi, Ted Wheeler, democrat, este huiduit în mod sistematic de militanţi ai mişcării Black Lives Matter şi de alţi protestatari antifascişti care manifestează pe străzi în fiecare seară de la moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost sufocat sub genunchiul unui poliţist alb, la sfârşitul lunii mai în Minneapolis.

Manifestanţii îi reproşează în special funcţia dublă de primar şi de şef de poliţie şi faptul că nu şi-a respectat angajamentele de reducere a discriminărilor rasiale şi a brutalităţilor poliţiei, despre care cred că îi vizează pe locuitorii proveniţi din rândul minorităţilor etnice. Este timpul ca toată lumea să reducă violenţa în comunitatea noastră. Cu toţii dorim schimbarea ... dreptate pentru toate persoanele de culoare, a spus Ted Wheeler într-un scurt anunţ înregistrat.

Prin urmare, în calitate de şef de poliţie, cu efect imediat şi până la un nou ordin, ordon poliţiei din Portland să înceteze utilizarea gazelor lacrimogene pentru menţinerea ordinii, a anunţat primarul. Legiuitorii din Portland au votat miercuri în favoarea interzicerii tehnologiei de recunoaştere facială, acesta devenind astfel primul oraş din SUA care interzice entităţilor private, cum ar fi restaurantele şi unităţile comerciale cu amănuntul, utilizarea software-ului controversat în locurile publice din oraş, potrivit Reuters.

Consiliul municipal din Portland a votat de asemenea într-o ordonanţă distinctă interdicţia pentru ca administraţiile guvernului local să achiziţioneze sau să utilizeze controversata tehnologie de supraveghere, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel