Florin Piersic, devastat de moartea lui Ion Dichiseanu: Destinul a făcut ca tu, "dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise"

Florin Piersic a transmis un mesaj emoționant după moartea actorului Ion Dichiseanu. Fotografie de colecție cu cei doi mari actori. 

"Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Și iarăși în 1984 în Trandafirul Galben.

Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viață.

L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul "Serile filmului românesc, la a zecea ediție, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămâna împreună și, Doamne ce ne-am mai bucurat.

Bun, vesel, plin de energie și neastâmpăr. Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu.

Ți-ai iubit mult profesia și publicul Dicki, dragul meu și n-ai uitat nici o clipă de ce te-ai făcut actor. Astăzi însă destinul a făcut că tu, "dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise", vorba poetului Mihai Coreanu. O lumina arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!", a scris Florin Piersic pe pagina de Facebook. 

A murit Ion Dichiseanu

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, 20 mai, la Spitalul Floreasca, unde era internat de trei luni.

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie ce i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

„Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, declara Ioana Dichiseanu într-o emisiune la Prima TV.

Recent, fiica actorului postase un mesaj pe rețelele de socializare prin care le cerea oamenilor să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

Ion Dichiseanu a murit. Într-un interviu pentru DC News spunea că timpul i-a lipsit cel mai mult

”Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea, să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori. Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorba. Asta înseamnă celebritatea!", spunea Ion Dichiseanu într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

"Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire și dragoste. Fără dragoste nu se poate!", ne-a mai zis maestrul.

Marele Ion Dichiseanu a mărturisit că a fost un lucru care i-a lipsit în viață: timpul. "Eu am fost un răsfățat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut", a punctat celebrul actor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel