Florin Dumitrescu, devastat după decesul unui bucătar: Altceva nu știu ce să spun

A murit Joël Robuchon, chef-ul cu 32 de stele Michelin.

"Joel Robuchon. Altceva nu ştiu ce să spun, dar bucătăria franceză a mai pierdut un gigant", a scris Chef Florin Dumitrescu pe rețeaua de socializare.  

Joël Robuchon a fost pionierul „noii bucătării/ nouvelle cuisine", fiind desemnat „bucătarul secolului" de ghidul Gault et Millau. Şi-a făcut ucenicia de patiser în Relais din Poitiers, Chasseneuil-du-Poitou, pe lângă chef Robert Auton, apoi a descoperit şi a îmbunătăţit „noua bucătărie" împreună cu Jean Delaveyne.

I-a fost mentor lui Gordon Ramsay, singurul om în care a aruncat cu o farfurie, după cum a dezvăluit în timpul vieţii. „Îmi amintesc că era o farfurie cu ravioli. Nu o preparase corespunzător, i-am spus şi a reacţionat într-o manieră foarte arogantă. Deşi este foarte talentat, atitudinea lui a fost întotdeauna dificilă. La sfârşitul fiecărui service, obişnuia să-şi arunce tigaia pe aragaz şi ameninţa că demisionează, reprosându-mi că sunt prea pretenţios. În una dintre aceste ocazii, m-am enervat atât de tare încât am aruncat cu farfuria în el", povestea acesta în 2013 pentru The Telegraph.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel