Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Fiul lui Vlad Filat, obligat de justiția britanică să restituie o sumă uriașă

Fiul fostului prim minstru al Republicii Moldova Vlad Filat, obligat de justiția britanică să predea 500 000 de lire sterline! Analistul H.D. Hartmann a comentat pentru DC News subiectul.

Dacă ne referim la băieții de bani gata din România, putem fi siguri că ei sunt departe de frații lor de peste Prut. Beizadelele de pe Dâmbovița au fost umiliți de un o beizadea de peste Prut.

Nimeni altul decât fiul fostului prim ministru al Republicii Moldova Vladimir Filat, studentul Vlad Luca Filat a plătit numerar și imediat, 390.000 de lire sterline pentru a închiria un apartament în selectul cartier Knightsbridge din Londra. În 2016, Vlad Luca a devenit student în Marea Britanie. Ca să nu fie bietul băiat supărat de depărtarea de casă, acesta a închiriat un apartament scump, dar și-a și cumpărat un Bentley Bentayga de 200.000 de lire. Studentul moldovean avea nevoie de condiții pentru a învăța.

Fostul prim ministru Filat, acum în închisoare, condamnat fiind pentru 9 ani cu executare, a fost implicat în celebrul scandal financiar al dispariției a 1 miliard USD din trei bănci moldovenești. Suma reprezintă a opta parte a PIB-ului Republicii Moldova pe un an. Condamnat în 2016, Filat și-a trimis fiul la Londra.

Înghețarea conturilor

Cum ghinionul se repeată, o asociație britanică l-a dat în judecată pe acesta pentru a obține justificarea legală a provenienței banilor pe care i-a cheltuit cu ocazia mutării pe Tamisa. Acțiunea începută in 2018, s-a soldat, la începutul acestui an, cu înghețarea conturilor bancare deținute de tânărul Filat, în vârstă de numai 22 de ani.

În baza noilor prevederi ale legii cu privire la actele de criminalitate financiară, National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie a obținut de la un judecător confiscarea a 466.321 lire sterline, aflate în conturile bancare ale tânărului student.

Având în vedere ca acesta nu a putut justifica enorma sumă, nici prin afaceri derulate sau prin vreo slujbă deținută, Filat junior a pierdut. Suma integrală este provenită din transferuri bancare în principal din Turcia și Insulele Cayman, justiția britanică confiscând-o integral. Judecătorul Curții de la Londra, care a decis și-a motivat decizia prin faptul că el este convins că banii lui Vald Luca Filat sunt o parte din suma de 1 miliard USD furată sub premieratul tatălui său.

Nici măcar la Londra beizadele nu mai pot consuma banii furați de tăticii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel