Firmele de asigurări aruncă scandalul RCA în aer: Piața se va bloca!

Firmele de asigurări susțin plafonarea prețurilor ar putea avea efecte negative majore. Asiguratorii spun că plafonarea și înghețarea prețului polițelor RCA vor adânci criza actuală.

Asiguratorii consideră că, prin adoptarea acestei Ordonanțe de Urgență, transportatorii își vor maximiza profitul, în timp ce companiile de asigurări vor fi forțate să vândă la prețuri care vor adânci pierderile asigurătorilor pe segmentul de asigurări RCA.

"Mai mult, dacă prețurile impuse vor fi cele cerute de transportatori, de sub 5.000 de lei pe camion, această măsură va conduce la prăbușirea pieței, ajungându-se la o situație similară cu cea din trecutul recent, când, din cauza practicării prețurilor de dumping solicitate în prezent de transportatori, unele companii de asigurări au intrat în faliment, deoarece nu puteau acoperi daunalitatea", se arată în comunicatul UNSAR.

Firmele de asigurări atrag atenția că înghețarea prețului polițelor RCA încalcă normele europene în vigoare. "O prevedere imperativă dintr-o directivă europeană, la care legislația internă ar trebui să se conformeze, este încălcată de România prin măsura luată astăzi", spun asiguratorii. Aceștia cred că sunt create premisele ca România să fie sancționată pentru încălcarea legislației comunitare.

UNSAR consideră că impactul socio-economic negativ al acestor prevederi legislative va fi resimțit nu numai de celelalte categorii de asigurați, dar și de adevărații beneficiari ai polițelor RCA, victimele accidentelor de circulație, precum și de către societățile de asigurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel