Fetiță de 9 ani cu tumoră la creier, nouă șansă la viață. Medic: Să poţi să salvezi viaţa unui copil este un dar dat de la Dumnezeu

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au efectuat săptămâna aceasta o intervenţie chirurgicală în urma căreia au reuşit să salveze viaţa unei fetiţe în vârstă de 9 ani care avea o tumoră localizată la nivelul creierului mic.

"Fetiţa a ajuns în spital pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană. A fost stabilizată, am reglat sindromul de hipertensiune intracraniană cu ajutorul medicamentelor. La RMN s-a văzut că avea o tumoră la creierul mic, ulterior s-a constatat că este malignă. S-a intervenit chirurgical la câteva zile de la internare. A fost o intervenţie chirurgicală complexă, cu multe emoţii, a fost făcută cu succes.

Împreună cu echipa medicală am reuşit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la refacerea rapidă a copilului. Să poţi să salvezi viaţa unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar şi unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar şi dezorientat, cu un copil în braţe diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îţi stă în putinţă", a declarat dr. Lucian Eva, potrivit Agerpres.

El a declarat că în cazul în care fata nu era operată în cel mai scurt timp ea nu avea şanse de a supravieţui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel