Festivalul de la Cannes la Bucureşti

festival cannes la bucureşti
festival cannes la bucureşti

Bucureştenii s-au înghesuit la proiecţiile festivalului Les Films de Cannes a Bucarest. Până în prezent, s-au vândut peste 10.000 de bilete, mare parte în avans. Festivalul se desfăşoară între 14 şi 23 octombrie. 

Filmele vor fi proiectate la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Cel mai de succes film al festivalului este „Toni Erdmann“, considerat unul din cele mai bune filme ale anului. Pelicula a deschis festivalul la cinematograful CinemaPRO. Pe covorul roşu au fost peste 500 de invitaţi.

Printre vedetele ce au venit la festival se numără şi câştigătorul secţiunii Un Certain Regard la Cannes, dar şi propunerea Finlandei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin: Juho Kuosmanen,cu al său „The Happiest Day in the Life of Olli Maki“.

Celebrul regizor francez Alain Guiraudie a sosit la Bucureşti pentru a vorbi despre filmele sale provocatoare, dar şi pentru a susţine un masterclass la UNATC.

La muzeul Ţăranului Român, publicul va putea face cunoştiinţă cu echipele filmelor româneşti: „Inimi cicatrizate“, „Anişoara“ sau „Afacerea Est“.  Pentru prima dată festivalul Les Filmms de Cannes a Bucarest are şi ediţii locale, astfel în ţară vor mai fi şi: Les Filmms de Cannes a Cluj-Napoca, Ediţia din Timişoara şi Iaşi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel