EXCLUSIV  Familia Regală, la Palatul Elisabeta. "Prințesa a câștigat lupta cu căpcăunul"

Familia Regală rămâne la Palatul Elisabeta, dar va plăti chirie pentru imobil. În felul acesta, se poate spune că prințesa a câștigat lupta cu căpcăunul.

Mihai Tudose, un politician rudimentar, cu un limbaj, de multe ori, deplasat, găsise să se lupte cu Familia Regală pentru a-i atrage pe comuniști. Dacă îl interesa altceva în afară de propriul interes, nu îl lăsa pe Shinzo Ab, premierul Japoniei, cu ochii în soare când a venit în țara noastră.

Pe de altă parte, având în vedere că România este foarte bună la demolat instituții, foarte greu reușind să le conserve pe cele care au funcționat, este un lucru important că se menține Casa Regală, susține jurnalistul Val Vâlcu.

Atacul lui Mihai Tudose rezona cu niște relicve comuniste din PSD tocmai pentru valoarea mesajului, de simbol, adică să ia sediul, un loc strâns legat de monarhie, cu importante conotații istorice. La mijloc nu era nicio miză imobiliară, mai declară ziaristul. După ce Mihai Tudose a fost înlăturat de la putere, Casa Regală a rămas acolo unde îi era locul, adică la Palatul Elisabeta. Atacurile fostului premier la adresa Familiei Regale erau cu atât mai grave cu cât suntem în anul Centenarului.

[citeste si]

Mihai Tudose spunea: "Adică, eu mai spun o dată, pot să spun 'Regele' Mihai fiindcă a fost rege al României. A fost rege și avea un regat. Era România regat. Astăzi, România e republică. El a fost un rege, Regele Mihai, dar regină... nu știu cine... Mă scuzați, dar e republică pe aici!... Putem să ne proclamam orice, facem o fundație și ne proclamăm orice. Nu mai există ceremonialul de încoronare... Păi încoronare la ce? Că nu ai jucăria. (...) De ce să rămână (Palatul Elisabeta, n.r.) în posesia Casei Regale?".

Între timp, continuă discuţiile privind Statutul Casei Regale.

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de şefii celor două camere ale Parlamentului, Casa Regală ar putea primi un buget anual aprobat de Guvern, Palatul Elisabeta în folosinţă pentru următorii 49 de ani, iar conducătorul Casei ar putea avea statut de fost şef de stat. Proiectul a primit însă aviz negativ din partea Guvernului Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel