Familia lui Michael Schumacher, câștig în instanță împotriva unei publicații: Fals interviu generat de inteligența artificială atribuit legendei din Formula 1

Sursa foto: Michael Schumacher / Facebook
Sursa foto: Michael Schumacher / Facebook

Schumacher locuiește într-o casă a familiei din Elveția, dar nu se știe exact în ce stare se află după 10 ani de la accidentul său aproape fatal.

Pilotul german în vârstă de 55 de ani nu a mai fost văzut în public - și cu atât mai puțin nu a mai vorbit cu presa - de peste un deceniu, de când a suferit un traumatism cerebral catastrofal în timp ce schia.

Cu toate acestea, tabloidul german Die Aktuelle a publicat ceea ce spunea că sunt citate ale lui Schumacher generate de inteligența artificială.

Acesta a spus că acestea păreau "înșelător de reale” - iar pe copertă se lăuda: "Michael Schumacher, primul interviu!".

Editorul revistei - Funke media group - și-a cerut scuze familiei și l-a concediat pe editorul Die Aktuelle atunci când articolul a apărut în aprilie 2023.

Acesta a declarat că "articolul de prost gust și înșelător" nu ar fi trebuit "să apară niciodată".

Purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm, a confirmat că familia a avut succes în acțiunea în justiție împotriva editorului. Ea nu a oferit mai multe detalii, dar se pare că despăgubirea a fost de 200.000 de euro.

Familia lui Schumacher a păstrat o confidențialitate strictă de la accidentul din decembrie 2013.

Se știe că este îngrijit la o casă de familie din Elveția, dar nu se cunoaște starea sa exactă la 10 ani de la accidentul aproape fatal.

Schumacher este un simbol al sportului și a dominat ani de zile, câștigând 91 de curse, inclusiv cinci titluri consecutive cu Ferrari între 2000 și 2004

Soția lui Schumacher, Corinna, a declarat într-un documentar Netflix din 2021 că "încearcă să continue ca o familie".

"Este foarte important pentru mine ca el să poată continua să se bucure de viața sa privată cât mai mult posibil", a spus ea.

"Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael", a continuat Corina.

Fiul lui Schumacher, Mick, care a avut recent un stagiu în Formula 1, a declarat în același documentar: "Cred că eu și tata ne-am înțelege acum într-un mod diferit. Am fi avut mult mai multe lucruri de discutat și acolo îmi stă capul în cea mai mare parte a timpului, gândindu-mă că ar fi atât de mișto. Aș renunța la tot doar pentru asta".

Schumacher, de șapte ori campion de Formula 1, s-a lovit de o piatră și și-a despicat casca în căzătura din decembrie 2013 de la Meribel, Franța.

Medicii au îndepărtat cheagurile de sânge, dar altele au fost lăsate neatinse, deoarece erau prea adânc înfipte în creierul său.

Schumacher este un simbol al sportului și a dominat ani de zile, câștigând 91 de curse, inclusiv cinci titluri consecutive cu Ferrari între 2000 și 2004.

Celelalte două titluri ale pilotului german au fost cu Benetton, în 1994 și 1995.

Cele șapte titluri în Formula 1 sunt un record pe care îl împarte cu britanicul Sir Lewis Hamilton, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel