Experiment american: Hormonii feminini pot ajuta bărbații în lupta cu Covid-19

Cercetătorii se întreabă dacă bărbații care primesc doi hormoni feminini devin mai imuni la coronavirus.

Cercetătorii se întreabă dacă bărbații care primesc doi hormoni feminini devin mai imuni la coronavirus, conform Daily Mail. În toată lumea, femeile din cele mai multe țări au fost mai puțin predispuse la o luptă grea cu coronavirusul, murind într-un procent mult mai mic față de bărbați.

Din această cauză, doctorii se întreabă dacă hormonii produși în mod predominant la femei ar putea oferi protecție împotriva coronavirusului, transmite The New York Times.

Spitalele care testează teoria

Două spitale din Statele Unite încearcă să testeze această teorie, oferindu-le bărbaților estrogen sau progesteron pentru o perioadă limitată, să vadă dacă vor avea astfel un sistem imunitar mai pregătit, inflamații mai reduse și o severitate mai scăzută a bolii.

Diferențele dintre bărbați și femei când vine vorba de rata mortalității au fost destul de evidente de la începutul pandemiei. Luna trecută, institutul principal de cercetare italian a transmis că peste 70% dintre victime au fost bărbați.

Oamenii de știință nu cunosc încă de ce femeile par să fie mai puțin predispuse la moarte din cauza Covid-19, însă au sugerat faptul că femeile au în mod natural un sistem imunitar mai puternic și dezvoltă într-un procent mai mic boli cronice.

Ideile bune au la bază gândire diferită

Școala renascentistă de medicină a unei universități din New York investighează dacă estrogenul va ajuta bărbații în lupta cu Covid-19, iar rezultatele preliminare vor fi publicate în următoarele două luni.

„Este complet altfel, dar așa încep de obicei ideile bune", a spus dr. Nachman, decanul școlii. Ipoteza este că hormonul ar putea ajuta la curățirea infecției și prevenirea „furtunii de citokine", adică momentul în care corpul atacă, pe lângă virus, și propriile celule.

Săptămâna viitoare, cercetătorii din Los Angeles vor încerca să testeze hormonul regăsit cel mai mult la femei, progesteronul. Acest hormon reduce inflamarea și previne o reacție supradimensionată a sistemului imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel