Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Eugen Teodorovici: Cine se pune între mine şi acest obiectiv şi-a greşit scopul în viaţă!

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC Medical, DC Business şi DC News, a organizat astăzi, o dezbatere cu tema: Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte. Dezbaterea a fost transmisă LIVE pe paginile de Facebook și Canalele de Youtube ale DC NEWS și DC MEDICAL.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a participat la dezbatere şi a discutat despre investiţiile în sistemul medical, dar şi despre necesitatea revenirii medicilor la ceea ce contează: sănătatea pacientului. 

Teodorovici a dat exemplul copiilor bolnavi de diabet, pentru care Ministerul de Finanţe caută soluţii în acest moment. 

"Sunt 3500 de copii bolnavi de diabet în România, pentru care încercăm să găsim acele căi pentru ca aceşti copii să aibă o şansă la o viaţă sănătoasă. Ca ministru de finanţe să vorbeşti despre un astfel de subiect e puţin anormal, totuşi. Ne chinuim, de câţiva ani de zile, să oferim posibilitatea instalării acelor dispozitive moderne pe cei 3500 de copii şi tot ne lovim de fel de fel de căi. Şi am discutat ieri totul, despre ce trebuie să se facă în această ţară ca acest subiect să fie închis. Am pornit de la o platformă care să permită conectarea tuturor diabeticilor, care să fie legată şi de medici, să fie o abordare modernă. Nu vorbim de lipsa banilor, pentru că vorbim despre viaţa oamenilor şi mai ales a copiilor. Vom veni cu un document clar, cu soluţii de finanţare, cu schimbare de cadru legislativ. Cine se pune între mine şi atingerea acestui obiectiv, şi-a greşit scopul în viaţă. Vreau să văd un lucru dus de la cap la coadă, să ştim că lucrurile sunt clare din punct de vedere al statului şi al pacienţilor", a declarat Eugen Teodorovici. 

Scopul medicului nu este diploma 

"Ce rugăminte pot să am eu pentru zona medicală, ca doctorii să fie doctori? Rostul medicului nu este să primească diplome, pentru că a învăţat atâţia ani, a depus un jurământ, trebuie să facă lucrul pe care s-a angajat să îl facă şi cam atât. Atât timp cât există un copil care are riscul să moară în timpul somnului, nu e bine. Medicii să devină medici, nu altceva! E cineva care poate să îmi spună că se cheltuie măcar 60 la sută pentru interesul direct al pacientului? Eu zic că nu! Haideţi să vedem câţi bani se duc în interesul pacientului", a mai declarat ministrul de finanţe. 

DC Medical a organizat această dezbatere cu intenția ca ea să reflecte principalele perspective asupra acestei teme esențiale. Ținând cont de ponderea pe care povara bolii o are în societatea noastră, ne propunea analiza situației și identificarea unor soluții pentru acțiuni concrete de prevenție în domeniul afecțiunilor cardiovasculare, cancerului și a bolilor prevenibile prin vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel