Epidemie de holeră în Mariupol. Carmen Dorobăț: Există! Sindrom diareic deosebit de sever care a zguduit lumea

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Holera - ce este, cum se manifestă, care e tratamentul și care sunt șansele să ajungă în România, în urma alertei din Ucraina.

Holera este o boală extrem de virulentă care poate provoca diaree acută apoasă. Durează între 12 ore și 5 zile pentru ca o persoană să prezinte simptome după ingerarea alimentelor sau a apei contaminate.

Holera este o infecție diareică acută cauzată de ingestia de alimente sau apă contaminate cu bacteria Vibrio cholerae. Holera rămâne o amenințare globală la adresa sănătății publice și un indicator al inechității și lipsei de dezvoltare socială, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Epidemie de holeră la granițele țării

Autoritățile din Mariupol, Ucraina, au impus carantina din cauza epidemiei de holeră.

Numărul mare de cadavre și gunoiul din Mariupol au dus la declanșarea unei epidemii de holeră.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la posibila apariție a unui focar de holeră la Mariupol și a trimis deja vaccinuri la Dnipro.

Vezi și: Victimele accidentelor, despăgubite în funcție de leziuni. Cât PLĂTEȘTI dacă faci accident. Vezi AICI codul leziunilor și AMENDA

Holera, boală infecțioasă care provoacă diaree

Holera, o boală infecțioasă care provoacă diaree acută. Medicul infecționist Carmen Dorobăț a explicat în exclusivitate pentru DC Medical cum se manifestă holera. 

”Holera este o boală cu transmitere digestivă, care se transmite în condiții de igienă precară, în condiții de apă care nu este igienizată și care în formele grave îmbracă forma unui sindrom diareic, deosebit de sever cu deshidratare deosebit de severă. 

În istoria marilor epidemii de holeră, bolnavii erau așezați pe o masă care avea la mijloc un orificiu prins la un recipient pentru că nu aveau timp să ajungă la toaletă. Este un sindrom diareic deosebit de sever care a zguduit lumea.

Holera este o boală care încă există pe glob, în zonele în care avem de a face cu probleme, în ceea ce privește igiena, în zone subtropicale unde condițiile de apă și condițiile de spălat pe mâini cu apă și săpun nu sunt posibile. Există holeră!”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, medicul Carmen Dorobăț.

Vezi și: Care este ora ideală pentru cafea și care sunt riscurile unui consum prea mare

Reechilibrarea organismului, mai importantă decât tratamentul

Holera este o boală ușor tratabilă. Majoritatea oamenilor pot fi tratați cu succes prin administrarea promptă a soluției de rehidratare orală, însă în cazuri mai grave poate fi necesară internarea chiar la terapie intensivă.

Pacienții sever deshidratați sunt expuși riscului de șoc și necesită administrarea rapidă de fluide intravenoase. Acestor pacienți li se administrează, de asemenea, antibiotice adecvate pentru a diminua durata diareei, pentru a reduce volumul de fluide de rehidratare necesare.

”Există tratament pentru holeră. Problema este că în afară de administrarea antibioticului, este vorba despre reechilibrarea organismului. Problema în holeră nu este atât tratamentul antiifecțios, ci este vorba de tratamentul de reechilibrare hemoelectrolitică

În condițiile actuale nu o să avem probleme de genul acesta, pentru că avem la dispoziție și tratament, și reanimare și lucrurile nu sunt scăpate de sub control”, a mai explicat medicul. 

Citește continuarea pe DC Medical.

Epidemie de holeră în Ucraina. Autoritățile au impus carantina în Mariupol. "Vedem cum orașul se închide"

În Mariupol este epidemie de holeră, anunță autoritățile ucrainene.

Locuitorii din orașul-port, acum controlat de Rusia, se confruntă cu o criză umanitară din ce în ce mai mare, agravată de lipsa gravă de alimente și apă. Luni, un oficial ucrainean a declarat că numărul mare de cadavre în descompunere și gunoiul din oraș au provocat o epidemie de holeră, ceea ce a dus la instituirea carantinei.

"Vedem cum orașul se închide", a declarat Petro Andryushchenko, care este consilier al primarului orașului, pentru United News TV.

"Cuvântul "holeră" este menționat în interiorul orașului, în rândul autorităților de ocupație și al celor care le gestionează", a adăugat el.

BBC nu a reușit să verifice independent această afirmație (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel