Elevi, în comă alcoolică la şcoală: "A amenințat că se sinucide"

Comisia de disciplină a Liceului "Petru Maior" din Reghin analizează cazul a doi elevi din clasa a X-a, care au intrat în şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a declarat că cei doi elevi au ajuns la spital, unul dintre ei la cel din Reghin, iar altul la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş, după ce a ameninţat că se sinucide.

"Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile. Cei doi elevi au lipsit de la ora de practică, care era de la 8,00 la 9,00. Aceştia au fost descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu. Au fost duşi în cancelaria şcolii unde li s-a făcut rău şi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Au fost chemaţi părinţii, iar unul dintre elevi a ameninţat că se sinucide. În acest condiţii a fost trimis la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş. În astfel de cazuri sunt mai multe tipuri de sancţiuni, de la scăderea notei la purtare, până la transferul la alte unităţi de învăţământ sau exmatricularea pe timp de o săptămână. Comisia de disciplină a Liceului 'Petru Maior' va decide ce sancţiuni se vor dicta, în funcţie de abaterile pe care cei doi le-au săvârşit sau nu", a arătat Macarie.

Conform conducerii şcolii, cei doi copii ar fi venit băuţi de acasă, iar înainte de a ajunge la şcoală ar mai fi cumpărat alcool de la un magazin din apropiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel