Elena Udrea: Şi soţul meu cunoştea problema pe care Alro o avea, pentru că toată lumea o ştia

udrea
udrea

Ministrul Elena Udrea consideră că apariţia în presă a scandalului stenogramelor din dosarul Alro nu reprezintă altceva decât încercări de a-l ataca pe preşedintele Traian Băsescu. În ceea ce priveşte implicarea ei în acest dosar, ministrul Udrea susţine că dacă şi astăzi i s-ar semnala aceeaşi problemă, ar acţiona la fel ca în 2005. Cât despre Dorin Cocoş, acesta ar fi cunoscut problema Alro chiar de la reprezentanţii uzinei de aluminiu.

„S-a mai rulat această poveste. Şi când l-au suspendat pe preşedinte au mai scos odată memoriul pe care Alro l-a lăsat la Cotroceni (...) Deci, atunci când vor să-l atace pe preşedinte, fac recurs la această poveste, prezentând-o evident denaturat. De data aceasta cred că este vorba de disperarea domnului Vîntu de a-şi ascunde problemele“, a declarat Elena Udrea într-un interviu acordat Mediafax, referindu-se la apariţia în presă a scandalului stenogramelor din dosarul Alro. Ministrul Udrea povesteşte cum reprezentanţii Alro au venit la Administraţia Prezidenţială, încercând să scape de intermediarii care cumpărau energie electrică ieftină de la stat care apoi o revindeau scump combinatului de aluminiu din Slatina. „La noi (administraţia prezidenţială – n.r.) ajunseseră la începutul lui 2005, însă eforturile lor începuseră cu mult înainte. În timp ce ei erau refuzaţi, Energy Holding avea contract de cumpărare de energie ieftină de la Hidroelectrica până în 2013“, spune Elena Udrea.

În ceea ce priveşte implicarea ei personală în acest caz, actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului susţine că a încercat să documenteze cazul pentru a-l prezenta către consilierii prezidenţiali care se ocupau de economie, pentru ca ulterior Stolojan să-l informeze pe preşedinte şi să se ia o decizie referitoare la solicitarea celor de la Alro de a fi primiţi în audienţă. „Reprezentanţii din România ai lui Alro şi proprietarii străini ai combinatului au fost de câteva ori la Cancelarie, la mine, înainte să fie primiţi de domnul Stolojan, apoi au fost la domnul Stolojan“, spune Elena Udrea.

Întrebată despre apariţia numelui lui Dorin Cocoş în stenogramele din dosarul Alro, fosta şefă a Cancelariei Prezidenţiale a explicat că dificultăţile uzinei de aluminiu din Slatina în a-şi procura energie electrică la un preţ competitiv erau de notorietate în rândul oamenilor de afaceri. „El (Dorin Cocoş – n.r.), ca om de afaceri, îi ştia pe reprezentanţii români de la Alro. Şi soţul meu cunoştea problema pe care Alro o avea, pentru că toată lumea o ştia. Ei se plângeau peste tot. Nu era cerc de oameni de afaceri unde să nu se discute problema aceasta, în respectiva perioadă“, a spus Elena Udrea în interviul acordat Mediafax. Nu a explicat, însă, cum soţul unui consilier prezidenţial reuşeşte să facă agenda altui consilier prezidenţial (Theodor Stolojan) şi nici dacă Dorin Cocoş făcea acest lucru dezinteresat sau nu.

Fostul consilier prezidenţial Elena Băsescu a mai spus că l-a dat în judecată pe fostul procuror Ciprian Nastasiu. „Domnul Nastasiu a spus asta în campania electorală din 2009 şi la vremea aceea, aşa cum reiese din discuţiile dintre Vîntu şi Nistorescu, a cerut 50 de mii de euro ca să confirme lucrul acesta. Acum apare caseta cu declaraţia dânsului, motiv pentru care l-am dat în judecată (…) Calomnie“, spune Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel